Acasă Eveniment O tânără de 15 ani însărcinată și familia sa, prinsă de poliţiştii...

O tânără de 15 ani însărcinată și familia sa, prinsă de poliţiştii de frontieră când încerca să intre ilegal în România din Serbia

1244
DISTRIBUIȚI

O familie din Siria, formată din mamă în vârstă de 15 ani, însărcinată, tată, un copil în vârstă de un an şi bunica de 37 de ani, a fost prinsă de poliţiştii de frontieră în timp ce încerca să intre ilegal în România din Serbia. Tânăra de 15 ani era însărcinată şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. Sirienii au spus că doreau să ajungă într-o ţară din Vestul Europei.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, pe data de 28 iulie, în jurul orei 20,  poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, judeţul Timiş, au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Comloşu Mic, patru persoane care se aflau în apropierea graniţei cu Serbia.

“Deoarece cei în cauză, un bărbat, două femei, dintre care una însărcinată, şi un minor, nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduşi la sediul sectorului pentru verificări.

La scurt timp de la momentul depistării, femeia însărcinată a acuzat probleme de sănătate (stări de rău), motiv pentru care poliţiştii de frontieră au acordat primul ajutor specific în astfel de situaţii şi au solicitat intervenţia unui echipaj medical care a transportat pacienta la Spitalul Orăşenesc Jimbolia”, se arată în comunicat.

Celelalte trei persoane au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări după care li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului. După ce a primit îngrijiri medicale, femeia a mers la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru verificări.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că cele patru persoane descoperite formează o familie şi sunt cetăţeni din Siria. Adulţii, tata în vârstă de 27, bunica în vârstă de 37 ani, respectiv mama de 15 ani şi o fetiţă de un an, urmează să fie preluaţi de Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara. În cadrul cercetărilor oamenii legii au stabilit că aceştia intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii fac cercetări pentru  trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Comentarii

comentarii