Acasă Eveniment O tânără de 25 de ani a încercat să treacă granița cu...

O tânără de 25 de ani a încercat să treacă granița cu o sumă uriașă de bani nedeclarați

DISTRIBUIȚI

”O tânără, în vârstă de 25 de ani, pasageră într-un autoturism, a fost identificată, în PTF Porţile de Fier II, având asupra sa suma de 45.100 de euro şi 2.500 franci elveţieni. Banii nedeclaraţi erau peste limita numerarului în valută şi/sau în moneda naţională stabilită prin lege, respectiv 10.000 de euro”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi, al Poliţiei de Frontieră.

Femeia, care este cetăţean român, a fost amendată cu 3.000 de lei, iar suma de bani a fost reţinută pentru o perioadă de 30 de zile, până va face dovada obţinerii acesteia.

”E bine să ştiţi: Regulamentul (CE) 1889/2005 al Parlamentului European şi al Consililului din 25 octombrie 2005 privind controlul numerarului la intrarea sau ieşirea din/în Comunitate stabileşte obligaţia pentru orice persoană fizică care intră sau iese în/din Uniunea Europeană şi transportă numerar în valoare de 10.000 euro sau mai mult de a declara această sumă la organele competente din statul membru prin care se realizează tranzitarea spaţiului comunitar”, transmite Poliţia de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră au dispus, faţă de persoana în cauză, o măsură de control la frontieră, pentru o perioadă de un an de zile.

Comentarii

comentarii