Acasă Eveniment O tânără de 31 de ani se zbate între viață și moarte...

O tânără de 31 de ani se zbate între viață și moarte pentru că medicii nu au avut să-i administreze ser antitetanic

1175
DISTRIBUIȚI

Este criză de ser antitetanic în spitalele din România, iar o femeie de 31 de ani din Pietroasa, Bihor, se zbate între viață și moarte, pentru că medicii din Oradea nu au avut să-i administreze acest tratament.

Atât doctorii, cât și familia sa caută acum acest ser în străinătate, pentru că în unitățile sanitare de la noi nu se mai găsește nicio fiolă.

”Femeia este stabilă, este suspectă de tetanos. Vaccinul i-a fost administrat, acum are nevoie de imonuglobulină antitetanică”, a spus Lucia Georgeta Daina, director medical la Spitalul Județeam Oradea, duminică, la Antena 3.

Despre această criză din spitalele de la noi a fost anunțat și Ministerul Sănătății.

Medicii speră acum să primească acest ser din Serbia.

În urmă cu câteva zile, femeia s-a înțepat într-un obiect ruginit în grădină și a ajuns la spitalul din Oradea, unde, în primă fază, i s-a administrat vaccinul antitetanos.

În lipsa vaccinul și a serului antitetanic, infecția poate duce la deces în 50% din cazuri

Pentru că a început să se simtă rău, tânăra este acum suspectă de tetanos și i-au recoltat probe de sânge care au fost trimise pentru analize la București.

În lipsa vaccinul și a serului antitetanic, infecția poate conduce la deces în 50% din cazuri, fără ca acest grad crescut de mortalitate să fie asociat cu alte patologii.

Sursa: antena3.ro

Comentarii

comentarii