Acasă Actualitate O tânără în scaunul cu rotile a așteptat în fața Spitalului Clinic...

O tânără în scaunul cu rotile a așteptat în fața Spitalului Clinic CFR din Timișoara rezultatul testului COVID

3377
DISTRIBUIȚI

Alina Borha, o tânără de 24 de ani din Vatra Dornei, și mama ei și-au făcut testul COVID la o clinică privată din Vatra Dornei. Alina, care este în scaunul cu rotile, avea nevoie de test pentru a putea face o injecție în coloană în Timișoara.

Tânăra a mers împreună cu mama ei 600 de kilometri până la Timișoara, însă rezultatul testului nu era gata așa că a trebui să aștepte în fața spitalului. Alina trebuia să ajungă pe data de 15 iulie la Spitalul Clinic CFR din Timișoara, unde urma să i se administreze o injecție în coloană.

Pentru intrarea în spital avea nevoie de un rezultat negativ la testul COVID, așa că Alina și mama ei au apelat la o clinică privată pe data de 10 iulie. Probele pentru testul COVID au fost prelevate la o clinică din Vatra Dornei, iar mai apoi trimise la București pentru analiză. Rezultatul trebuia să fie gata pe data de 15 iulie, dimineața, înainte de programarea la spitalul din Timișoara.

Cele două femei au mers pe data de 15 iulie 600 de kilometru până la Timișoara. Rezultatul testului însă, ia-l de unde nu-i. Rezultatele au ajuns abia pe data de 16 iulie, așa că tânăra a mai fost nevoită să aștepte o zi pentru a își face injecția.

„Nu mi-au dat nicio explicaţie plauzibilă de ce au întârziat cu rezultatele. Sunt neserioşi. Dacă aveam rezultatele, nu aş mai fi aşteptat în faţa spitalului în Timişoara, nu aveam de tras atât ca persoană cu handicap. E bătaie de joc pentru cineva ca noi şi noi cei în scaun cu rotile suntem oameni”, a declarat Alina Borha pentru Mediafax.

Reprezentații clinicii private din București, unde au ajuns probele, au transmis printr-o declarație că își cer scuze însă nu mai fac față numărului mare de solicitări de efectuare a testelor. În multe cazuri, termenul eliberării rezultatelor s-a extins și depășește 72 de ore, scrie antena3.ro.

Comentarii

comentarii