Acasă Actualitate O timişoreancă are două procese pe rolul Judecătoriei Timişoara, pentru o banală...

O timişoreancă are două procese pe rolul Judecătoriei Timişoara, pentru o banală amendă

335
DISTRIBUIȚI

Incredibil, dar adevărat! O timişoreancă se plânge că în urmă cu aproape un an a primit o amendă într-un mijloc de transport în comun, pentru că nu avea bilet. Femeia spune că a contestat amenda aplicată de poliţiştii comunitari în instanţă, însă, surpriză, în loc de un proces s-a trezit cu două pentru aceeaşi amendă. " Eu sunt o femeie săracă, ştiu că am greşit că nu aveam bilet, dar nu aveam bani pentru a cumpăra unul. Le-am spus şi poliţiştilor comunitari să-mi dea un avertisment pentru că nu am un venit şi nu pot achita amenda. Oricum, mi se pare anormal ca acum să am două procese pentru aceeaşi chestie şi, culmea, la interval de o lună unul faţă de altul", spune Cornelia Ciumăgeanu, femeia care s-a trezit cu două procese pentru aceeaşi contravenţie.

"România este ţara tuturor posibilităţilor"

Cornelia Ciumăgeanu, femeia care s-a trezit cu două procese peste noapte, spune că trăieşte la limita existenţei " Sunt şomeră de mai bine de un an, asta pentru că în fabrica unde lucram s-au făcut disponibilizări masive. Nu am bani pentru a achita această amendă, tocmai de aceea am cerut şi instanţei judecătoreşti să-mi anuleze procesul-verbal. Culmea este că acum trebuie să fac faţă la două procese pentru acelaşi lucru. Oricum, sunt convinsă că cei care spun că America este ţara tuturor posibilităţilor se înşeală, eu cred că România este ţara tuturor posibilităţilor, aici ţi se poate întâmpla aproape orice şi nimeni nu ia nicio măsură"

"Cele două procese se vor comasa şi se va da o singură sentinţă"

Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Timişoara spune că astfel de situaţii au mai avut loc "  De multe ori, contravenientul depune o plângere la noi, la judecătorie, şi încă una la poliţia comunitară, tocmai de aceea apar pe rolul instanţei de judecată două procese pentru aceiaşi contravenţie. Important este ca persoana în cauză să spună judecătorului la primul termen că mai există un dosar în lucru, pentru aceiaşi faptă. Atunci cele două procese vor fi comasate şi se va da o singură sentinţă" spune Dumitru Hantea, purtător de cuvânt la  Judecătoria Timişoara.
 

Comentarii

comentarii