Acasă Economic Oameni de afaceri importanţi se bat pentru controlul SIF Banat-Crişana

Oameni de afaceri importanţi se bat pentru controlul SIF Banat-Crişana

DISTRIBUIȚI

Conducerea SIF Banat-Crişana (SIF1) a suspendat drepturile de vot ale acţionarilor care acţionează în mod concertat cu Banca Transilvania şi Cătălin Chelu până la 1%, pentru următoarea AGA din 24 aprilie, după ce a descoperit că deţineau împreună 12,43%, respectiv 2,06% din capitalul societăţii. De asemenea SIF Banat-Crişana a restrâns drepturile de vot ale Broadhurst Investment până la 1%, pentru aceeaşi adunare generală în care vor fi aleşi noii administratori ai societăţii, după ce a constatat că fondul de investiţii deţinea 1,189% din societate, peste pragul de 1% admis de lege. Limitarea drepturilor de vot în cazul celor trei grupuri de acţionari au fost făcute după metoda pro-rata.
Mai mulţi oameni de afaceri importanţi şi-au depus candidaturile pentru un loc în consiliul de administraţie al SIF Banat-Crişana, printre ei aflându-se şi Horia Ciorcilă – preşedintele Băncii Transilvania. Ceilalţi sunt Doru Lionăchescu, directorul băncii de investiţii Capital Partners, Alexandru Pârvulescu – preşedintele Romenergo, Octavian Radu – proprietar al grupului de firme RTC, şi actualul preşedinte al SIF1 – Ioan Cuzman.
Acţionarii SIF Banat-Crişana urmează să se întâlnească pe 24 aprilie pentru a alege membrii consiliului de administraţie care vor conduce societate în următorii patru ani. De asemenea, acţionarii urmează să mai aprobe situaţiile financiare de anul trecut, să aprobe bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2009 şi să stabilească indemnizaţiile membrilor consiliului de administraţie. Totodată, în cazul în care acţionarii vor fi de acord, societatea ar putea folosi 83% din profitul aferent anului trecut sub formă de surse proprii de finanţare şi doar 17% pentru dividende, adică 16,46 milioane lei. Titlurile SIF Banat-Crişana se tranzacţionează la prima categorie a BVB, sub simbolul SIF1. Compania are un capital social de 54,88 milioane lei, divizat în 548,85 milioane de acţiuni, cu o valoare nominală de 0,10 lei. Ultima cotaţie a titlurilor SIF1 a fost de 0,77 lei, stabilită în şedinţa de marţi a Bursei, ceea ce corespunde unei capitalizări de 422,61 milioane lei.

Comentarii

comentarii