Acasă Actualitate Oamenii au protestat într-un oraș din vestul țării, nemulțumiți de includerea spitalului...

Oamenii au protestat într-un oraș din vestul țării, nemulțumiți de includerea spitalului județean pe lista Covid

DISTRIBUIȚI

Mai mulţi localnici au protestat faţă de includerea Spitalului Municipal Hunedoara în circuitul COVID, iar prefectura spune că a fost aleasă această soluție pentru că 330 de paturi ale spitalului erau neocupate.

Prefectura Hunedoara a transmis, sâmbătă seară, după ce mai mulţi localnici au protestat faţă de includerea Spitalului Municipal Hunedoara în circuitul COVID, că în ultimele zile în judeţ s-a înregistrat o medie de 198 de noi cazuri pe zi şi 7 decese, iar 330 de paturi ale Spitalului Municipal Hunedoara erau neocupate.

”În urma analizei de specialitate efectuată de către specialişti din domeniul medical, la nivel national, printr-un Ordin al Ministerului Sănătăţii, 23 spitale din ţară, inclusiv Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara, au fost incluse în lista unităţilor sanitare de tip „COVID”. Autorităţile locale din oraşele în care funcţionează spitale de acest tip au înţeles şi au aplicat această decizie”, a transmis, sâmbătă seară, Prefectura Hunedoara.

Instituţia a precizat că, de la data publicării în Monitorul Oficial a Ordinului Ministerului Sănătăţii, în judeţul Hunedoara au fost confirmate pozitiv 596 persoane (o medie de 198/zi), iar numărul deceselor a fost de 20 persoane (o medie de 7 decese/zi).

„Decizia autorităţilor medicale naţionale a avut la bază şi faptul că, la spitalul din municipiul Hunedoara, din totalul de 550 de paturi erau ocupate 140 de paturi cu pacienţi NON COVID şi 80 de paturi cu pacienţi COVID, restul de 330 de paturi fiind neocupate. Precizăm că, atât managerul spitalului de la Hunedoara cât şi primarul municipiului au fost informaţi cu 3 zile înainte de apariţia deciziei, despre posibilitatea ca Spitalul Municipal să intre în categoria SPITAL COVID”, a mai precizat Prefectura Hunedoara.

Prin această decizie, autorităţile medicale naţionale asigură, în contextul epidemiologic actual, desfăşurarea unui act medical potrivit pentru toţi pacienţii, indiferent de afecţiunile de care suferă. Hunedorenii au reclamat faptul că astfel, pacienţii din municipiul Hunedoara, cu alte afecţiuni, sunt discriminaţi şi vor avea de suferit.

Foto: Ziarul Hunedoreanului

Comentarii

comentarii