Acasă Actualitate Găteşti şi Dăruieşti se implică în cazul dramatic al Mihaelei de care...

Găteşti şi Dăruieşti se implică în cazul dramatic al Mihaelei de care a scris ZIUA de Vest

1412
DISTRIBUIȚI

Într-un discurs public, consilierul local, Adrian Orza, fostul viceprimar, spunea ca Timișoara trebuie să se comporte ca o comunitate nu ca o localitate.

Orza voia să sugereze că instituțiile, firmele și cetățenii trebuie să comporte responsabili de tot ceea ce se întâmplă în jurul lor și să nu fie indiferenți la nimic, mai ales la suferința semenilor.

Iată că acum prezentăm o asemenea situație, unde cazul dramatic al Mihaelei, de care cotidianul ZIUA de Vest a scris în 12 decembrie 2019 ( www.ziuadevest.ro/drama-mihaelei-o-tanara-mama-cu-7-copii-din-timisoara ) nu i-a lăsat indiferenți pe unii cetățeni.

Cosmin Godean, coordonatorul proiectului ”Gătești și Dăruiești!” a explicat:

”Am citit de cazul dramatic al Mihaelei în cotidianul ZIUA de Vest în 12 decembrie 2019 și am decis ca ediția ”Gătești și Dăruiești” din luna februarie 2020 să o organizăm în sprijinul acestei familii.

Am vorbit cu Mihaela și am întrebat-o ce nevoi imediate are. Mi-a spus că ar vrea să termine o școală de asistente și ar avea nevoie de un computer.

Am transmis și pe pagina de facebook a proiectului Gatești și Dăruiești! dacă cineva are un computer să îl doneze Mihaelei să ne contacteze.

Am avut și o întâlnire cu reprezentanții Timlactagro Timiș, producătorii brandului ”Floare din Banat” și le-am povestit de caz. De fapt, ei vor intra ca parteneri permanenți în proiectul ”Gătești și Dăruiești!” ca furnizori de produse alimentare.

Din discuțiile cu ei am ajuns la concluzia că ei vor trimite familiei Mihaelei un pachet săptămânal cu produse locale sănătoase. Este foarte bun gestul lor, fiindcă nou vrem să promovăm afacerile locale. Am demarat un program de sprijin al producătorilor locali care utilizează produse locale.

Vreau să le mulțumesc, în mod special, partenerilor noștri de la Cooperativa agricolă Timlactagro – fabrica de produse lactate din Bucovăț – care s-au oferit să trimită săptămânal produse proaspete familiei doamnei Mihaela”, a spus Godean. 

”Eu sunt angajată la fetița cu grad de handicap, nu pot să îmi iau alt serviciu. Soțul meu a făcut o sinuzită și infecția s-a dus la creier, când l-au dat data afară de la lucru, în perioada crizei. Medicii nu îi mai dau șansă. Boala s-a cronicizat.

Nu poate să se îmbrace singur, nu poate să se încalțe singur. Eu îl încalț, eu îi dau ciorapii în picioare. Îl mai ajută și copiii. Am fost cu el la Cluj pentru operație, dar medicii nu ne garantează nimic. Boala s-a agravat, acum face tratament să nu își piardă memoria cu totul.

Îi rog din suflet pe oamenii buni și pe biserică, mitropolia, să ne ajute, cu ce le pune Dumnezeu pe inimă, cu orice, fiindcă am nevoie de orice sprijin indiferent cum ar veni. Situația mea este foarte grea și nu am ieșire.

Care le pune Dumnezeu să mă ajute, îi rog din suflet, că tare viață grea am și nu mai știu ce să fac, de aceea am apelat la ziar. Vă mulțumesc!”, este mesajul Mihaelei.

Cine o poate ajuta pe tânăra mamă Mihaela poate suna la telefonul: 0760.834.667. Va vorbi direct cu ea.

Comentarii

comentarii