Acasă Actualitate Oamenii Primăriei Timișoara au desființat parcarea ”privată” amenajată fără autorizație pe bulevardul...

Oamenii Primăriei Timișoara au desființat parcarea ”privată” amenajată fără autorizație pe bulevardul Republicii nr. 10

DISTRIBUIȚI

Oamenii primăriei au finalizat demolarea unui gard și a unei porți de acces montate ilegal pe strada Paris, în spatele blocului de pe bulevardul Republicii nr. 10. Acestea au fost amenajate de asociația de locatari de acolo, pe un teren public, fără autorizație, fiind realizată o miniparcare privată, spun reprezentanții primăriei.

Primăria a emis o dispoziție de demolar, asociația a făcut în justiție o cerere de suspendare, iar de curând aceasta a fost respinsă de justiție. Zona a revenit în domeniul public și va putea fi folosită de toți șoferii, a anunțat municipalitatea.

”Primăria Municipiului Timișoara a demarat astăzi (n.r. marți) acțiunea de desființare a construcțiilor ilegale amplasate pe domeniul public, pe terenul aferent imobilului de pe Bulevardul Republicii, nr. 10 (colț cu strada Paris), chiar în zona centrală a orașului. Terenul a făcut și face parte din domeniul public al Municipiului Timișoara. Locuitorii din imobilul aferent au construit, fără drept și autorizație un gard împrejmuitor și porți de acces, transformând ilegal domeniul public în parcare privată.”, conform primăriei.

Problema acelei zone este una mai veche, iar în anul 2022, a fost emisă Dispoziția Primarului Municipiului Timișoara, prin care se dispune desființarea pe cale administrativă a construcțiilor ilegale, pe cheltuiala Asociației de Proprietari din imobilul de pe str. Republicii, nr. 10. Reprezentanții Asociației nu au pus în aplicare dispoziția și au solicitat în instanță suspendarea dispoziției. Tribunalul Timiș a respins cererea de suspendare formulată de Asociația de Proprietari, în luna iunie 2023.

În consecință, Primăria Municipiului Timișoara a trecut la aplicarea prevederilor dispoziției, de desființare a construcțiilor ilegale de pe terenul menționat, iar cheltuielile vor fi suportate de Asociația de Proprietari.

Comentarii

comentarii