Acasă Actualitate Oamenii primarului în consiliile de administrație. Un doctor, la Piețe, un inginer...

Oamenii primarului în consiliile de administrație. Un doctor, la Piețe, un inginer mecanic, la Drumuri Municipale și o fiică de om de afaceri, specialistă în telecomunicații, la Colterm

2748
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, se pregătește să-și numească oamenii de încredere în posturilor vacante din cadrul consiliilor de administraţie la Drumuri Municipale Timişoara, Compania Locală de Termoficare Colterm și Piețe SA. În următoarea ședință consilierii locali vor trebui să voteze cele trei rapoarte finale întocmite de comisiile de selecție. Dacă pe hârtie totul pare în regulă, realitatea este alta. Comisiile de selecție au ales candidații al căror profil trebuia să îndeplinească următoarele competenţe, trăsături şi cerinţe: competenţe specifice sectorului, competenţe profesionale de importanţă strategică, guvernanţa corporativă,  social şi personal (abilităţi de comunicare şi negociere, capacitatea de analiză şi sinteză, abilităţi de relaţionare), trăsături (integritate şi reputaţie, independenta, expunere politica, aliniere cu scrisoarea de așteptări).

În realitate numirile se vor face pe criterii politico-personale. Doi dintre candidații aleși sunt vechi membri PNL și nu au nici o legătură domeniile în care vor fi numiți.

Ciprian Bogdan, propus în CA la Piețe SA, are specializare şi experienţă în domeniul medicină.

Cantemir Pîrva, propus în CA la Drumuri Municipale SA, are specializare și experiență în domeniul științe inginerești – mecanică fină. Pîrva a mai fost consilieri județean PNL în mandatul 2004-2008.

Dar poate cea mai cu cântec alegere este cea a Oanei Raluca Șandru în CA al Colerm SA. Ea are specializare în domeniul… telecomunicații, dar marele său atu este faptul că e fiica omului de afaceri liberal Valentin Dinulescu, un apropiat al primarului Robu.

Comentarii

comentarii