Acasă Administraţie Obligat prin Ordonanță Militară să dezinfecteze scările blocurilor, primarul Nicolae Robu în...

Obligat prin Ordonanță Militară să dezinfecteze scările blocurilor, primarul Nicolae Robu în roagă pe timișoreni să se îngrijească singuri

4437
DISTRIBUIȚI

Spălarea străzilor din Timișoara, realizată până acum „pe alese”, se va relua cu o „tehnologie mai spectaculoasă”, promite primarul Nicolae Robu. Deși nu a dezvăluit încă ce presupune această tehnologie, edilul a comentat faptul că se reproșează lipsa acestor acțiuni până acum.

„Dacă nu te uiți pe stradă în minutele când tocmai se spală și strada încă este udă, nu neapărat îți dai seama că s-a făcut spălarea. Noi am făcut spălarea străzilor, iar acum vine o nouă rundă și această rundă va începe de îndată ce vom primi și dezinfectantul. O să vedeți că avem și noi o tehnologie mai spectaculoasă decât cea simplă, pe care am folosit-o până acum. Noi nu ne-am propus un concurs de spectaculozitate. Nu știu dacă va fi la fel de spectaculoasă ca soluția de la Constanța – bravo lor, mie mi-a plăcut –, dar noi avem altă tehnologie eficientă, iar dacă este și spectaculoasă, cu atât mai bine”, a spus Robu.

În opinia primarului, faptul că tehnologia va fi spectaculoasă va crește și încrederea cetățenilor. „Trebuie să creștem gradul de încredere al cetățenilor. Trebuie să umblăm și la psihicul nostru, pentru că trăim în condiții anormale pentru noi.(…) O să vedeți în curând, nu vă pot da eu detalii de cum e planificată intervenția pe străzi, dar se va face la modul foarte serios. Vom începe fie miercuri seara, fie joi dimineața, în funcție de cum ne ajung substanțele de dezinfecție”, a mai continuat acesta.

Drept scuză pentru felul cum s-au desfășurat, până acum, aceste acțiuni, Robu dă vina pe faptul că substanțele produse de o companie din Timișoara nu sunt omologate: „Avem în Timișoara firma Dalli. Ne oferă dezinfectant din belșug, dezinfectant care poate fi folosit oriunde în Uniunea Europeană, începând cu Germania, firma este cu capital german. În România nu poate fi folosit produsul respectiv. Înțelegem, noi avem alte norme de omologare, dar fiind membră UE, eu cred că trebuie să recunoaștem ce are omologare într-o țară a Uniunii Europene, trebuie să fie omologat și în România”.

În ceea ce privește dezinfectarea scărilor blocurilor, Robu speră să se poată baza pe spiritul civic al locatarilor: „Noi avem o sarcină și o respectăm, însă e foarte greu pentru că nu avem de unde să achiziționăm cantitățile acestea foarte mari de dezinfectant. Îi rog pe stimații timișoreni să se îngrijească de scara proprie, iar noi venim cu tot ajutorul pe care îl putem da. Nu e întotdeauna vorba doar de insuficiența fondurilor. Acum ai bani și nu poți cumpăra ce îți trebuie. Flacoane care costau înainte x lei acum costă 5x lei”.

Comentarii

comentarii