Acasă Actualitate Şoferii care i-au adus pe susţinătorii lui Băsescu la Timişoara şi au...

Şoferii care i-au adus pe susţinătorii lui Băsescu la Timişoara şi au parcat ilegal vor fi amendaţi

435
DISTRIBUIȚI

Şoferii autocarelor şi microbuzelor în care au fost transportaţi, sâmbătă, la Timişoara, miile de susţinători ai preşedintelui Traian Băsescu şi care au staţionat pe domeniul public, pe iarbă şi trotuare, vor fi amendaţi de Primăria Timişoara pentru că nu au solicitat autorizaţie în acest sens.
Poliţia Comunitară din Timişoara a anunţat, sâmbătă, că agenţii aflaţi la faţa locului au monitorizat pe toată perioada staţionării autobuzele şi microbuzele care au transportat persoane din judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara, în număr de aproximativ patru sute. Numerele de înmatriculare ale tuturor autovehiculele care au parcat pe trotuare sau pe spaţiul verde au fost notate de către agenţii comunitari, iar operatorii de transport îşi vor primi amenzile prin poştă. Amenda este cuprinsă între 1.500 şi 2.000 de lei.
„Noi am vrut să le acordăm acea autorizaţie prevăzută în Hotărârea de Consiliu Local 590 din 2006, care reglementează transportul public de persoane, dar nu au solicitat. Trebuie respectat oraşul Timişoara”, a declarat şi viceprimarul Sorin Grindeanu.
Şoferii autovehiculelor au fost îndrumaţi, în ceea ce priveşte traseul prin oraş, de către reprezentanţi ai PDL, care îi aşteptau la intrările în oraş. Ei aveau staţii şi purtau geci portocalii. Mai apoi, şoferii spun că au fost îndrumaţi de către poliţişti înspre parcarea amenajată de Primăria Timişoara, în spatele stadionului „Dan Păltinişanu”.
„Ne-au îndrumat poliţiştii pe unde să o luăm că noi nu ştiam” sau „Eu eram în coloană şi m-am dus după ceilalţi şoferi”, au fost declaraţiile şoferilor.
Microbuzele cu care au fost transportaţi susţinătorii lui Traian Băsescu aparţineau fie unor societăţi private, fie unor lanţuri de hipermarketuri, iar de la Arad, spre exemplu, oamenii au venit cu autobuze ale societăţii de transport în comun. Pe unul dintre acestea era trecut însemnul de „autobuz şcolar”.
Şoferii au primit câte două sandwich-uri de la organizatori şi câte o sticlă de apă. Susţinătorii au primit plase cu PDL, în care se găseau câte un măr, o chiflă, un pix şi mai multe pliante. De asemenea, oamenii aveau şepci şi pelerine de ploaie de culoare portocalie.
Sursa: NewsIn

Comentarii

comentarii