Acasă Economic Ofertele salariale ale recrutorilor încep să revină la nivelul de dinainte de...

Ofertele salariale ale recrutorilor încep să revină la nivelul de dinainte de recesiune

DISTRIBUIȚI

Creşterea constantă a producţiei industriale, precum şi semnalele pozitive legate de ieşirea tehnică din recesiune a economiei au generat o cerere sporită de servicii de recrutare de personal cu contracte pe perioade de timp nedeterminate solicitate de angajatorii din aproape toate domeniile. 

„Începând cu cea de-a doua jumătate a anului trecut, partenerii noştri ne-au solicitat din ce în ce mai mult serviciile pe partea de recrutare pe perioade de timp nedeterminate. Dacă anul trecut, domeniul industrial a fost cel în care s-a făcut intens remarcată cererea în creştere de servicii de recrutare, odată cu intrarea în 2011 chiar şi sectoarele ce au fost afectate puternic de criză prezintă semne de revenire, din acest punct de vedere”, a declarat Răzvan Eliad, recruitment manager, Trenkwalder. Trenkwalder, una dintre cele mai mari companii de soluţii complete de recrutare şi angajare temporară din ţara noastră şi membră a Asociaţiei Române a Agenţilor de Muncă Temporară (ARAMT), a înregistrat o creştere de peste 50% a activităţii pe segmentul de business de recrutare în ultimele şase luni, iar perspectivele sunt la fel de bune. În acelaşi timp cu lansarea de solicitări de recrutare, angajatorii au început să revină la sistemul de ofertare de dinainte de criză, mai ales că simt nevoia să fie pregătiţi pentru a face faţă competiţiei odată cu relansarea economică. 

„În general, oferta de angajare prezentată candidaţilor anul acesta presupune în medie un plus de până 30% faţă de venitul actual al acestora – dar numai pentru cei ce sunt ofertaţi. Vorbim de specialişti în diferite domenii a căror expertiză contează şi pe care noi îi convingem să lucreze pentru partenerii noştri. Sigur, există şi excepţii în care o persoană anume, ce deţine anumite cunoştinţe foarte apreciate sau rare, poate ajunge să primească oferte şi cu peste 50% mai mari decât venitul curent”, explică Răzvan Eliad, recruitment manager, Trenkwalder. 
Expertiza unui bun consultant de HR şi recrutare poate fi deosebit de utilă căci, chiar dacă angajatorii au început să reia recrutările, în acelaşi timp angajaţii valoroşi, care au performat şi în timpul crizei, sunt recompensaţi şi motivaţi să nu îşi schimbe locul de muncă. În astfel de situaţii, consultantul HR poate indica abordarea cea mai potrivită companiilor în căutare de noi angajaţi. Cu o experienţă în vânzări şi consultanţă HR de aproape zece ani, Răzvan Eliad este reponsabil de linia de business de recrutare, principala sa sarcină fiind coordonarea echipei de specialişti în recrutare din cele nouă birouri locale din România. Obiectivul său este de a dezvolta linia de business de recrutare pe termen lung. „Pentru 2011, perspectiva de creştere a liniei de business de recrutare este încurajatoare, luand în calcul semnalele pozitive venite dinspre companiile prezente în România, precum şi dinspre acele firme care îşi anunţă deja intenţia de a intra în ţară”, a declarat Răzvan Eliad, recruitment manager, Trenkwalder. Trenkwalder este una dintre cele mai mari companii de recrutare, selecţie şi plasare de personal, având 9 filiale în Sibiu, Bucureşti, Piteşti, Oradea, Timişoara, Cluj, Iaşi, Arad, Braşov cu 70 de consultanţi şi venituri consolidate de 20 de milioane de euro în 2010. Trenkwalder este membră a Asociaţiei Române a Agenţilor de Muncă Temporară (ARAMT). Trenkwalder oferă servicii de consultanţă în domeniul HR, training şi cercetare de piaţă. Din portofoliul său fac parte: BCR, Raiffeisen Bank, Nokia, Continental Automotive Systems, Ambient, Leoni Wiring Systems, Siemens şi multe alte companii din domeniul producţiei auto, al componentelor electronice şi bancar, dar şi din alte verticale economice. Trenkwalder este prezentă în România din 2006 prin achiziţia companiei locale Sobis Consult. Compania este condusă de Bogdan Florea, care deţine 15% din acţiuni, acţionarul majoritar fiind Trenkwalder Austria – una dintre cele mai mari firme de recrutare şi plasare de personal din Europa, cu venituri de peste 1 miliard de euro în 2009 şi prezenţă în 20 de ţări.

Comentarii

comentarii