Acasă Actualitate Oficial! Elevii revin la școală doar în unitățile cu personal vaccinat în...

Oficial! Elevii revin la școală doar în unitățile cu personal vaccinat în proporție de minimum 60%

DISTRIBUIȚI

Vineri, 5 noiembrie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a dat o nouă hotărâre în privința modului de desfășurare a cursurilor începând de luni. Așa cum anunțau mai mulți oficiali zilele trecute, vacanța nu va fi prelungită, dar se propun anumite criterii pentru reluarea cursurilor față în față în unitățile de învățământ preuniversitar. Mai este așteptat acum doar ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății.

Dacă, până acum, acest lucru depindea de rata de infectare din localitate sau de numărul de clase cu cazuri de COVID-19, de luni gradul de vaccinare va deveni criteriul după care se stabilește „scenariul” de desfășurare a cursurilor. Concret, elevii vor reveni fizic în clase doar la rate de vaccinare de peste 60% în rândul personalului și vor face cursuri exclusiv online acolo unde nu s-a trecut de acest procentaj. Sunt exceptate de la regulă școlile speciale, unde va fi participare fizică indiferent de gradul de vaccinare.

Iată textul hotărârii CNSU nr. 99/ 05.11.2021:

Art.1 – Se propune ca, pentru adaptarea modalității de desfășurare a cursurilor din cadrul unităților de învățământ la contextul epidemiologic actual, Ministerul Educației și Ministerul Sănătății să modifice Ordinul comun nr. 5.338/2.015/01.11.2021 aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 cu modificările și completările ulterioare, în sensul prevederii următoarelor scenarii:

a) desfășurarea cursurilor zilnice, cu prezență fizică, la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60 % din personal este vaccinat;

b) desfășurarea cursurilor în regim online la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent mai mic de 60 % din personal este vaccinat;

c) desfășurarea cursurilor cu participarea fizică la nivelul tuturor unitățile de învățământ special indiferent de procentul de vaccinare al personalului.

Art.2 – Măsurile prevăzute la art. 1 produc efecte doar în situația aprobării lor prin Ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății.

Art.3 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora”.

 

Comentarii

comentarii