Acasă Cultura Oglinzile tăcerii de Mănăstireanu – o artă ca un glonţ cu cap...

Oglinzile tăcerii de Mănăstireanu – o artă ca un glonţ cu cap vidia – vernisaj la Calpe Galery Timișoara

547
DISTRIBUIȚI

Cei interesați de arta lui Manuell Mănăstireanu sunt invitați la vernisajul expoziției Oglinzile tăcerii, în data de 5 noiembrie, la Calpe Galery, str. Hector nr. 1 de la ora 18.00, în cadrul Bastion Theresia Timișoara.

Criticul de artă și poetul Robert Șerban a explicat:

“Arta lui Manuell Mănăstireanu e ca un glonţ cu cap vidia ce se înfige direct în afect, după ce străpunge cu uşurinţă jocurile inteligenţei. În răspăr cu ghiduşiile şi cu obiectele deştepte de care gâlgâie arta contemporană românească, cu piesele haioase, care-ţi fac şmechereşte cu ochiul de pe simeze, cu fentele şi poantele filmate, fotografiate, desenate sau instalate care mai de care mai chic şi mai zglobiu prin spaţii nonconformiste ori gri, lucrările artistului din Iaşi sunt introspective, spirituale şi abisale.

De factură neoexpresionistă, desenele şi picturile din expoziţia de la Calpe sunt încărcate de un dramatism autentic şi de o forţă vizuală cum foarte rar întâlneşti în expoziţiile de pe la noi. N-am nicio îndoială că oricine va vedea lucrările lui Manuell Mănăstireanu va fi afectat de ele şi nu le va uita prea curând.”.

Comentarii

comentarii