Acasă Actualitate Olimpiada Naţională de Coregrafie – la jumătate de preţ

Olimpiada Naţională de Coregrafie – la jumătate de preţ

DISTRIBUIȚI

Închirierea sediului Operei din Timişoara pentru Olimpiada Naţională de Coregrafie (12-13 aprilie) a costat doar 3.000 de lei. Iniţial, Opera a cerut, pentru două zile de folosire a spaţiului, 6.000 de lei. Cel mai probabil, relaţia de prietenie dintre Corneliu Murgu, directorul Operei din Timişoara şi Halasz Francisc, inspectorul şcolar general adjunct de Timiş, a schimbat datele problemei. Banii au fost plătiţi de Primăria Timişoara. Inspectoratul Şcolar Timiş negociază, la această oră, un contract între Colegiul Naţional „Ion Vidu” din Timişoara şi Operă, pentru ca micii balerini să-şi poată face repetiţiile pe scena Operei. Popescu: „Parteneriatul nostru nu trebuie să implice bani”

Balerinii ce se pregătesc la  Colegiul Naţional Ion Vidu din Timişoara au tot mai mari probleme cu repetiţiile. Ei au nevoie de un spaţiu special, ce există doar la Operă. Dacă pentru Olimpiada Naţională de Coregrafie s-au plătit bani, pentru dansatorii timişoreni se încearcă un contract gratis… „Pentru Olimpiada Naţională de Coregrafie, cu sprijinul primăriei, am plătit 3.000 de lei pentru două zile de folosire a spaţiului. Acum vrem să încheiem un parteneriat între Colegiul Ion Vidu şi Operă, pentru ca elevii de la Vidu să-şi poată desfăşura antrenamentele la Operă. Sala de acolo este foarte bună şi propice performanţei. La Vidu avem o sală foarte mică, improprie pentru pregătire. Parteneriatul nostru nu trebuie să implice bani. El trebuie să se bazeze pe realism, e nevoie de înţelegere din partea instituţiilor statului pentru a promova talentele la nivel de comunitate”, ne-a spus Marin Popescu, inspectorul şcolar general de Timiş.

Fac parteneriat dacă dansatorii plătesc pagubele

Directorul Operei din Timişoara, Corneliu Murgu, este de acord cu parteneriatul propus de IŞJ Timiş. Pune o singură condiţie. Tot ce strică dansatorii trebuie reparat. Colegiul Naţional „Ion Vidu” va trebui să-şi asume răspunderea pentru sala Operei. „Aceşti elevi au stricat o bună parte din sala în care se antrenau şi au distrus mai multe vestiare. Vreau ca, în viitorul apropiat, să fac un parteneriat cu conducerea Liceului Vidu şi lucrurile vor reintra în normal. Acest parteneriat va presupune că ei trebuie să răspundă pentru sala care li se va da în folosinţă”, spune Corneliu Murgu.

 

Comentarii

comentarii