Acasă Eveniment Om de afaceri din Târgu Jiu, reţinut pentru evaziune fiscală, după percheziții...

Om de afaceri din Târgu Jiu, reţinut pentru evaziune fiscală, după percheziții în Gorj și Timiș. Anchetatorii au indisponibilizat 200.000 de euro şi 98.000 de lei

DISTRIBUIȚI

Un om de afaceri din Târgu Jiu a fost reţinut de către poliţiştii de la Investigarea Criminalităţii Economice sub acuzaţia de evaziune fiscală în domeniul construcţiilor.

În urma unor percheziţii făcute la domiciliul afaceristului şi la punctele de lucru ale firmei conduse de acesta, anchetatorii au indisponibilizat 200.000 de euro şi 98.000 de lei şi au pus poprire pe conturi bancare şi pe 80 de terenuri.

Ancheta derulată de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Gorj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj îl vizează pe reprezentantul unei societăţi comerciale din Târgu Jiu, cu activităţi în domeniul construcţiilor, suspectat că din anul 2021 şi până în prezent, nu ar fi înregistrat în evidenţele contabile toate veniturile realizate din această activitate, potrivit News.ro.

Luni, poliţiştii au făcut 11 percheziţii în judeţul Gorj şi o percheziţie în judeţul Timiş, la sediul social, punctele de lucru şi locuinţele bărbatului.

„În urma celor 12 percheziţii efectuate la data de 3 iulie a.c., de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Gorj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, au fost indisponibilizaţi 200.000 de euro, 98.000 de lei, precum şi documente extracontabile referitoare la activitatea reală derulată de entitatea economică. Totodată, au fost instituite măsuri asigurătorii, respectiv poprire pe conturile bănuitului şi sechestru pe 80 de suprafeţe de teren”; a transmis, marţi Poliţia judeţeană Gorj.

Reprezentantul societăţii comerciale a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca marţi 4 iulie, să fie prezentat unităţii de parchet competente, cu propuneri legale.

Prejudiciul cauzat în urma săvârşirii infracţiunii nu a fost încă stabilit.

Comentarii

comentarii