Acasă Actualitate 1.491 de noi şomeri şi aproape 300 de locuri de muncă

1.491 de noi şomeri şi aproape 300 de locuri de muncă

DISTRIBUIȚI

Rata şomajului a sărit de 2% şi se preconizează că, până în vară, va sări de 3%. În lunile aprilie –mai, vor fi disponibilizaţi din întreprinderile din judeţul Timiş 1.491 de angajaţi
erdely stefanAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOF) Timiş are, în acest moment, aproape 300 de locuri de muncă vacante. Şomerii sunt invitaţi la sediul AJOFM Timiş (Bd. Republicii nr. 22, lângă Gara de Nord Timişoara), pentru a-şi găsi un serviciu. Ei pot fi angajaţi pe perioada nedeterminată. Locurile de muncă sunt din toate domeniile şi pentru toate nivelurile de pregătire profesională – liceu, şcoală profesională sau facultate, dar şi pentru muncitori. În Timiş, rata şomajului a sărit de 2% şi se preconizează că, până în vară, va sări de 3%. Totuşi, judeţul nostru stă bine. În alte judeţe, şomajul a ajuns la 10%, fapt ce este într-adevăr primejdios pentru o economie. Nici la nivel naţional, situaţia încă nu e gravă. Şomajul e peste 5%. În mod normal, într-o economie sănătoasă, procentul firesc al ratei şomajului trebuie să fie de 4%. AJOFM Timiş a informat că, în lunile aprilie – mai, vor fi disponibilizaţi din întreprinderile din judeţul Timiş 1.491 de angajaţi

Şomerii pot urma cursuri de racalificare gratis, la AJOFM Timiş

La sfârşitul săptămânii trecute, la Bursa generală a locurilor de muncă, în Timiş, peste 1.800 de şomeri s-au bătut pentru aproape 1.000 de locuri de muncă. Ştefan Erdely (foto), directorul AJOFM Timiş, a declarat că oferta a fost mică şi este o dovadă că e criză. Agenţii economici nu s-au mai înghesuit, ca de obicei, să îşi prezinte oferta de angajări.
În schimb, cererea a fost mare. Semn, iarăşi, de criză economică. Oricum, numărul şomerilor va creşte în Timiş. Întrebarea ce se ridică este: “Până la ce nivel va creşte şomajul în Timiş, în România şi în lume?”. Se pare că specialiştii nu pot da niciun răspuns. Ei susţin că această criză economică este cea mai “parşivă” dintre câte au fost. De ce?
Anul trecut, în această perioadă, oamenii politici români şi reprezentanţii Băncii României susţineau că ţara noastră nu va fi lovită de criză, fiindcă ne aflăm la periferia sistemului, iar economia românească nu este ancorată puternic la economia mondială. Acum, deja se vorbeşte de recesiune economică în România. Şomerii timişeni trebuie să ştie că AJOFM Timiş este o agenţie de ocupare şi angajare a forţei de muncă, nu o agenţie de şomaj, ce doar îi înregistrează pe cei care rămân fără serviciu. Aici, persoanele disponibilizate se pot înscrie şi, pe lângă că vor primi ajutor de şomaj, ele pot să şi urmeze un curs de recalificare în muncă, pe gratis.
Mai mult, dacă şomerul se angajează înainte de a finaliza şomajul, pe lângă salariu va mai primi şi 30% din ajutorul de şomaj. Trebuie să amintim că perioada de încasare a ajutorului de şomaj s-a prelungit, acum, la 12 luni.

Comentarii

comentarii