Acasă Sănătate OMS a dat verdictul: cârnaţii, şunca şi baconul sunt cancerigene – la...

OMS a dat verdictul: cârnaţii, şunca şi baconul sunt cancerigene – la fel de toxice ca plutoniul şi alcoolul

DISTRIBUIȚI

oms a dat verdictul -cancerigenOrganizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a clasificat, luni, în premieră, carnea procesată ca fiind cancerigenă. Anunţul OMS era aşteptat încă de la sfârşitul săptămânii trecute.
În categoria cărnurilor procesate intră baconul, cârnaţii, mezelurile, şunca, acestea fiind cauzatoare de cancer, potrivit OMS. Produsele procesate sunt cele rezultate în urmă afumării cărnii, adăugării sării şi conservanților.
Organizaţia avertizează că 50 de grame de carne procesată pe zi – mai puţin de două felii de bacon – măresc riscul de cancer colorectal cu 18%.
Despre carnea roşie macră, OMS susţine că este “probabil cancerigenă”, însă dovezile în acest sens sunt pentru moment limitate.
Aceeaşi organizaţie susţine că nu ar trebui, însă, să eliminăm complet carnea roşie din alimentaţie, pentru că această are efecte benefice pentru sănătate.
Conform anunţului făcut luni, carnea procesată a fost inclusă în aceeaşi categorie cu plutoniul şi alcoolul. Totuşi, organizaţia transmite că nu e totuna să mâncăm un sandviş cu bacon sau să fumăm. Riscul de cancer colorectal creşte proporţional cu cantitatea de carne procesată consumată.
Anunţul organizaţiei a fost făcut după ce Internaţional Agency for Research on Cancer (IARC) a revăzut 800 de studii ce au analizat legătură dintre carne şi cancer. (sursă:ziare.com).

Comentarii

comentarii