Acasă Cultura Omul orchestră al lui Răsvan Popescu ajunge, marți, seara, la Timișoara

Omul orchestră al lui Răsvan Popescu ajunge, marți, seara, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Lansarea volumului „Omul orchestră. Un jurnal altfel” scris de Răsvan Popescu, marți, 23 aprilie 2024, la ora 18.30, la Librăria Cartea de Nisip din Timișoara.

Volumul „Omul orchestră. Un jurnal altfel” de Răsvan Popescu este publicat de Editura Cartea Românească Educațional și este o carte în care autorul ne ia cu el într-o călătorie fascinantă prin propria viaţă şi istoria recentă a României.

În cartea sa, Răsvan Popescu adună împreună amintiri prețioase despre familia sa și despre cei care l-au însoțit în anii în care a evoluat către maturitate, dar și despre locurile dragi în care a copilărit. Autorul a construit firul evenimentelor din ultimii 35 de ani într-un mod care îl aduce pe cititor în fața personajelor sale. Este istorie trăită.

Întâlnirea va fi moderată de Robert Șerban, scriitor, jurnalist și om de televiziune și Cornel Ungureanu, scriitor, critic și istoric literar român.

Răsvan Popescu este jurnalist, scenarist de film și scriitor român. A absolvit Liceul „Gheorghe Sincai“ din Bucuresti, apoi Facultatea de Geologie si Geofizica a Universitatii din Bucuresti. Dupa Revolutia din 1989 se orientează spre jurnalism și este publicist comentator la săptamânalul Expres ,corespondent al Radio BBC și redactor șef la Televiziunea Română.

Între anii 1999–2000 a fost purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, Emil Constantinescu. Autorul a publicat până acum unsprezece cărți, a semnat scenariile a șapte filme artistice realizate de mari regizori: Lucian Pintilie, Dan Pița, Radu Gabrea, Nicolae Mărgineanu.
În perioada 2007-2012 autorul a deţinut funcţia de președinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Comentarii

comentarii