Acasă Actualitate OncoGen Timișoara este în tratative cu Banca Europeană de Investiţii (BEI) pentru...

OncoGen Timișoara este în tratative cu Banca Europeană de Investiţii (BEI) pentru finanţarea producerii de vaccinuri împotriva SARS-CoV-2 în România

370
DISTRIBUIȚI

Prof. Dr. Virgil Paunescu, şeful centrului OncoGen din Timişoara, a anunţat că este în tratative cu Banca Europeană de Investiţii (BEI) pentru finanţarea facilităţilor de producţie de vaccinuri împotriva SARS-CoV-2 în România.

”Mulțumită eforturilor colectivului nostru, centrul OncoGen este în tratative cu Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru finanțarea facilităților de producție de vaccinuri împotriva SARS-CoV-2 în România.

OncoGen (in parteneriat cu Institutul Cantacuzino) este singurul institut de cercetări din România care are în dezvoltare un vaccin candidat împotriva SARS-CoV-2 recunoscut de OMS și care poate îndeplini condițiile de finanțare ale unei fabrici de vaccinuri din fonduri UE.

Cu un pic de ajutor România poate avea din nou capacitatea de a-și asigura necesarul de vaccinuri (și nu doar pentru SARS-CoV-2).

Mulțumim pe această cale euro-parlamentarilor români cât și reprezentanților României (și nu numai) la Comisia Europeană care ne-au ajutat să ajungem aici!

Mulțumiri speciale domnului Prof. Dr. Victor Costache, consilier al primului ministru și domnului ministru Vlad Voiculescu!

Mulțumim tuturor românilor care ne-au sprijinit și ne stau alături!”, spune Prof. Dr. Virgil Paunescu.

Centrul OncoGen a propus încă din ianuarie 2020 o tehnologie de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 cu administrare prin picături sau spray nazal.
 

Comentarii

comentarii