Acasă Sănătate OncoHelp Timişoara: Direcţionează 2% vieţii!

OncoHelp Timişoara: Direcţionează 2% vieţii!

DISTRIBUIȚI

oncohelppppAţi fost vreodată într-un spital? Dar într-un spital de oncologie? Timpul aici trece extrem de greu, iar pentru pacienţii imobilizaţi la pat trece şi mai greu. Rutina este întreţinută de tratamentele zilnice asigurate de personalul medical (asistentele şi medicii Asociaţiei OncoHelp Timişoara), dar oricât de mult timp ar petrece cu pacienţii sau cu aparţinătorii, sunt momente din zi şi noapte când aceştia rămân singuri cu rugăciunile, dorul de casă şi temerile lor.
Centrul de Oncologie OncoHelp Timişoara are lunar peste 900 de internări (circa 9.600 internări în decursul anului 2013). În cadrul spitalului funcţionează tratamente ambulatorii de specialitate cu posibilitatea de internare a pacienţilor ce necesită supraveghere. Pacienţii sunt consultaţi şi trataţi în baza finanţării prin contracte cu CJAS Timiş.
“Am întrebat-o pe mama, la spital, în ultima zi a trecerii ei pe pământ: ce să fac când o să-mi fie dor de ţine? Învaţă-mă! S-a uitat dur la mine şi mi-a spus cu ochii verzi smarald: „Pupă-ţi mâna!“ Şi-am înţeles că în carnea mea e ea, tata, sunt toţi ai mei. Am făcut-o, o fac, şi am tot timpul certitudinea că toţi sunt în mine: părinţi, amintiri, Dumnezeu. Toţi sunt înghesuiţi în mine. Ce minune! Mi-e dor deci de minunea din mine, pe care câteodată o uit, o pierd… În mine e mare înghesuială! Tot universul e înghesuit în mine”. (Oana Pellea)
“Cancerul nu este o opţiune! Nu selectează şi nu cântăreşte sufletele.
Tu poţi schimba felul în care ne raportăm la suferinţa celor din jur, prin direcţionarea celor 2% din impozitul pe venit Asociaţiei OncoHelp Timişoara. Direcţionează cei 2% vieţii! Direcţionând cei 2% din impozitul pe venitul anului 2014, puteţi participa alături de noi la dezvoltarea serviciilor medicale oncologice pentru persoanele care necesită tratament şi îngrijire de specialitate. Nu poţi schimba oamenii din jurul tău… DAR POŢI schimba viaţa oamenilor pe care alegi să îi ajuţi şi care suferă de cancer”, este mesajul OncoHelp Timişoara www.oncohelp.ro.

Comentarii

comentarii