Acasă Actualitate Opera Timişoara, iluminată în albastru, alături de Empire State Building din New...

Opera Timişoara, iluminată în albastru, alături de Empire State Building din New York şi Cascada Niagara

DISTRIBUIȚI

FOTO

Opera Naţională Timişoara a fost luminată în albastru, sâmbătă, 2 aprilie, de la ora 20.30, pentru a marca Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, prin acţiunea "Light it up blue". Opera timişoreană s-a alăturat astfel clădirii Empire State Building din New York, Turnului CN din Canada, Cascadei Niagara şi Palatului Parlamentului din Budapesta.

 

Poli Timişoara, alături de autişti

Alte nouă oraşe din România s-au alăturat campaniei şi au iluminat clădiri importante precum Palatul Parlamentului din Bucureşti, Casa Sfatului din Braşov şi Teatrul Naţional din Cluj. Acţiunea a fost realizată de către Fundaţia „Pentru Voi” Timişoara, cu sprijinul Clubului Rotary Timişoara.

“E un gest de solidaritate cu persoanele care suferă de autism şi cu familiile lor. Incidenţa autismului este foarte mare, de 1 la 110 copii. E o problemă serioasă de sănătate publică”, a spus Laila Onu, directorul executiv al Fundaţiei “Pentru Voi”.

De la ora 19, a fost organizat un marş al autismului, s-a făcut pictură pe faţă într-un un atelier de pictură colectivă în albastru şi s-au lansat în aer 100 de baloane albastre.

“Clubul Rotary Timişoara a sprijinit, sprijină şi va sprijini aceste acţiuni. Clubul Rotary uneşte comunităţi, acţionează în comunităţi şi uneşte continente – acesta este motto-ul anului 2010-2011”, a declarat Bogdan Aungurence, preşedintele Rotary Timişoara.

Clubul Poli Timişoara a sprijinit campania prin afişarea pe panoul electronic, în timpul meciului cu Steaua, a unor informaţii despre Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, precum şi amplasarea pe stadion a unui banner al Fundaţiei „Pentru Voi”. Albastru este culoarea aleasă de organizaţiile din întreaga lume pentru a atrage atenţia asupra autismului.

67 de milioane de autişti

Autismul este o dizabilitate de dezvoltare care afectează comunicarea şi socializarea. Anual, sunt diagnosticaţi mai mulţi copii cu autism decât cu diabet, cancer sau SIDA. Aproximativ. 67 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de autism. Nu se cunoaşte cauza şi nu se poate vindeca. În România, nu există o statistică exactă în ce priveşte numărul de persoane cu autism, iar după vârsta de 18 ani diagnosticul de „autism” dispare conform legislaţiei în vigoare.

Finanţatorul evenimentului este Fundaţia Vodafone România, iar organizarea se face cu sprijinul companiei Elba Timişoara, Operei Române, Primăriei Timişoara, RATT, Fabrica de Nori, Event’s solution, UniVops, Monica Izvănariu şi Cristian Pall. Parteneri media: ZIUA de Vest, TVT’89, Ora de Timiş, Roportal, TimisOnline, TimişExpres.

{vsig}galerie/albastru{/vsig}

Comentarii

comentarii