Acasă Actualitate Operațiunea ”răzuirea Timișoarei”. Angajații societăților primăriei au trecut la mătură, lopată și...

Operațiunea ”răzuirea Timișoarei”. Angajații societăților primăriei au trecut la mătură, lopată și roabă

928
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a lansat marți campania de răzuire a statului gros de gunoi de pe străzile orașului. La acțiune au fost scoși cu forța angajați de la societățile primăriei, care, timp de câteva ore, printre înjurături, blesteme și lamentări, au măturat, răzuit și încărcat gunoaiele, de pe străzile principale. Timișoara a ajuns, din nou, subiect de știri naționale, nu tocmai pozitiv. Pentru primar, însă, acțiune este un motiv de mândrie.

”Am anunțat că voi declanșa o campanie de curățenie de forță majoră și că voi menține și post campanie exigența la curățenie foarte sus, sub sloganul TIMIȘOARA CURATĂ, pe termen lung, astfel încât orașul nostru să devină MODEL DE ORAȘ CURAT!

Ei bine, astăzi am declanșat PRIMA ETAPĂ a campaniei. Circa 250 de persoane au fost scoase la curățirea carosabilelor și trotuarelor pe străzile principale, plecând din centru spre ieșirile din oraș spre toate direcțiile. S-a răzuit pe lângă borduri, s-a măturat mizeria și apoi s-a transportat la groapa de gunoi, după care s-a trecut la spălat sub presiune, cu cisterne speciale. După ce se va încheia această etapă, se va intra și în cartiere, pe străzi și între blocuri. Bineînțeles, în paralel, se ridică crengile, gunoiul stradal depus legal sau ilegal și gunoiul casnic depus legal sau ilegal.

La campanie, participă, în aceste etape, TOATE SOCIETĂȚILE PRIMĂRIEI: Aquatim, Colterm, Horticultura, Piețe, SDM, STPT. Din aprilie 2019, când își va începe activitatea societatea Brantner, campania va fi susținută de către aceasta, împreună cu operatorul ADID, Retim.

Garantez încă o dată: ÎN CÂTEVA LUNI, TIMIȘOARA VA AJUNGE UN ORAȘ MODEL DE ORAȘ CURAT!”, spune primarul Nicolae Robu.

Pentru cei care mai înțeleg ceva din cum se administrează un oraș, ”campanie de curățenie de forță majoră” este doar o ”spoială”. Una dintre cea mai bună prezentare a realității din oraș îi aparține lui Alex Mihai Dascălu, cel care a anunțat că vrea scaunul lui Robu, la următoarele alegeri.

Campania “Timișoara Curată” derulată de Primăria Municipiului Timișoara prin intermediul angajaților societăților subordonate, sub îndrumarea primarului este abuzivă! SDM, HORTICULTURA, STPT, COLTERM, AQUATIM în această dimineață și-au trimis angajații să adune praful și mizeria dintre carosabil și trotuarele orașului înarmați cu mături și lopeți, în condițiile în care niciuna dintre aceste societăți nu are ca obiect de activitate servicii de salubritate!

Curățenia derulată pe străzile orașului cu angajații societăților municipalității se desfășoară cu acceptul conducerii acestor societăți (mare parte dintre ei fiind membrii ai PNL Timiș), doar pentru ca acești indivizi să-și păstreze fotoliul de directori!

SDM ar trebui să se ocupe de realizarea parcărilor din oraș, refacerea completă a lucrărilor de modernizare a carosabilului și trotuarelor.

STPT ar trebui să se ocupe de modernizarea infrastructurii și extinderea rețelei de tramvaie și troleibuze.

COLTERM ar trebui să fie preocupată de modernizarea sistemului centralizat de alimentare cu căldură și apă caldă a Municipiului Timișoara, însă toate aceste societăți se ocupă de împrăștierea prafului de pe străzi cu lopeți și mături, prin intermediul unei campanii abuzive derulate de Primăria Municipiului Timișoara!

Felicitări Primăriei Municipiului Timișoara care a reușit să întoarcă orașul în timp, când acum zeci de ani de ani, curățenia pe străzi se făcea cu mătura, lopata și roaba!”, spune Alex Mihai Dascălu.

Comentarii

comentarii