Acasă Actualitate Operațiunea ”Salvați-o pe Rodica”. Aurelian

Operațiunea ”Salvați-o pe Rodica”. Aurelian

1175
DISTRIBUIȚI

La Primăria Timișoara se pregătește operațiunea de salvare a şefei Serviciului Resurse Umane, Rodica Aurelian, cea care este acuzată că l-a angajat ilegal pe un medic arab în reţeaua şcolară.

Prima reacţie a primarului Nicolae Robu, la aflarea “veştii” de la ziarişti, despre cele întâmplate, a fost, în urmă cu câteva luni, că va lua măsuri, că doamna cu pricina va fi sancţionată, că va intra în comisia de disciplină. Numai că din toate acestea, nu s-a ales nimic. Desigur, edilul anunţa că medicul impostor va fi dat afară, numai că acesta se află tot în concediu de boală, iar legea interzice desfacerea contractului de muncă în perioada în care persoana vizată se află în concediu de boală.

În vară, Tribunalul Timiş a decis că  respectivul medic arab rezident a fost angajat în reţeaua şcolară coordonată de municipalitate, fără respecta legii, întrucât medicul nu avea rezidenţiatul obligatoriu în medicina de familie.

Edilul recunoştea atunci că situaţia a fost creată cu concursul şefei de la Resurse umane, Rodica Aurelian: “Este dreptul Curţii de Conturi să emită orice părere. (…). Instanţa ne spune că interpretarea corectă a legii este cea dată de Curtea de Conturi şi anume, că un medic în serviciul de medicină şcolară trebuie să aibă aceleaşi documente profesionale ca şi un medic de familie. Eu i-am cerut în scris şefei Serviciului Resurse Umane să-şi asume răspunderea dacă susţine că un medic de medicină şcolară este altceva şi că nu intră sub incidenţa legislaţiei privind medicii de familie”.

Referitor la medicul arab, care este într-un neîntrerupt concediu medical, surse din administraţia locală susţin că acesta ar fi solicitat “în tranşe” şi concediu de odihnă în această perioadă, nu doar medical.

Dincolo de medicul arab, de-a lungul timpului, doamna Rodica Aurelian a mai fost subiect de discuţii controversate, unele ajungând chiar în instanţă. Cu toate acestea, Rodica Aurelian rezistă, nu a fost sancţionată, ba mai mult, pe holurile primăriei se vorbeşte că va pleca din bd. Loga nr. 1. Dar nu ca sancţionată, ci tot într-o structură a administraţiei publice locale.

Surse bine informate spun că Rodica Aurelian se va transfera la Poliţia Locală Timișoara. Şi nu pentru că ar fi pedepsită, ci pentru a i se şterge urma şi pentru a se pune la adăpost de ochii şi vocile mass-media şi ale altora.

Comentarii

comentarii