Acasă Actualitate Opt funcționari ai Primăriei Timișoara, printre care și celebra Sanda Greblă, au...

Opt funcționari ai Primăriei Timișoara, printre care și celebra Sanda Greblă, au mers în vizită la fabrica de tramvaie din Turcia, dar s-au plimbat și în baloane

635
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu, primarul Timișoarei, anunța acum câteva zile că turcii din asocierea Bozankaya Otomotiv au început fabricarea tramvaielor comandate de municipalitatea de pe Bega, care va plăti 33 de milioane de euro pentru 16 vehicule. Anunțul edilului venea la patru zile după întoarcerea de la Ankara a opt funcționari din Primăria Timișoara, care au încheiat, probabil, ultimele formalități cu reprezentanții companiei Bozankaya.

Dincolo de aspectele tehnice ale întâlnirii de lucru turco-române de la Ankara, reporterii Libertatea au descoperit și alte detalii.

Ziarul a identificat opt funcționari care s-au deplasat, în perioada 9-14 septembrie, în Turcia. Aceștia sunt: Culiță Chiș – șef al Direcției Generale Drumuri, Poduri, Parcaje și Rețele de Utilități din cadrul Primăriei Timișoara și membru în Consiliul de Administrație al Societății de Transport Public Timișoara (STPT); Adrian Colojoară – șef Serviciul Transport; Nastasia Pop – șef Biroul Generare și Management Proiecte Edilitare; Loredana Sibian – șef Serviciul Proiecte Edilitare; Cristina Bozan – consilier juridic la Serviciul Juridic; Simona Moldovan – consilier Direcția Generală Drumuri, Poduri, Parcaje și Rețele de Utilități; Vlad Cheța – Biroul monitorizare trafic; Sanda Greblă – șefa UIPACEC – Unitatea de Implementare Proiecte Angajate ca și Capitală Europeană a Culturii.

Din documentele interne ale Primăriei rezultă că funcționarii au mers pentru formalități și discuții cu reprezentanți ai fabricii din Ankara. Reporterii Libertatea au obținut un document intern care confirmă deplasarea fucționarilor din Primăria Timișoara.

Din ce a postat unul dintre aceștia pe pagina sa de Facebook, au făcut mai mult de atât. Miercuri, 18 septembrie, pe pagina personală de Facebook, Loredana Sibian șefa Serviciului Proiecte Edilitare a postat fotografii cu celebrele baloane cu aer cald din Cappadocia, aflată la 300 de kilometri sud-est de Ankara. Cum s-a ajuns în balon dintr-o deplasare de 6 zile la o fabrică de tramvaie? Pe 18 septembrie, reporterul Libertatea l-a întrebat pe primarul Nicolae Robu cum explică transformarea unei sarcini de serviciu a subalternilor săi într-o vacanță pe banii contribuabililor. Deși au trecut șase zile de când a primit întrebarea ziarului, până la publicarea articolului primarul Nicolae Robu nu a dat încă nici un răspuns.

Sursa: libertatea.ro

Comentarii

comentarii