Acasă Actualitate Opt sancțiuni pentru clădirile degradate care au pus în pericol sănătatea pietonilor,...

Opt sancțiuni pentru clădirile degradate care au pus în pericol sănătatea pietonilor, în urma vântului puternic de săptămâna trecută

452
DISTRIBUIȚI

Ca urmare a intensificării vântului de săptămâna trecută, mai multe bucăți din fațadele unor clădiri degradate s-au desprins și au pus în pericol pietonii care circulau pe trotuarul din fața acestora. Polițiștii locali nu au ezitat și au trecut la sancționarea a opt dintre proprietarii acestor clădiri cu câte 1.000 de lei, în primă fază.

„Polițiștii locali au împrejmuit cu bandă zonele respective, ulterior efectuându-se verificări și constatatându-se că astfel de probleme au fost posibile la imobile aflate în stare de degradare și ca urmare a neluării măsurilor de întreținere a acestora de către proprietari”, concluzionează Poliția Locală Timișoara.

Cele opt sancțiuni au fost aplicate proprietarilor de clădiri din zone precum bulevardele Revoluției 1989, Surorile Martir Caceu, Iris, General Dragalina, 16 Decembrie 1989 și Eremia Grigorescu. Proprietarii au primit amenzile maxime prevăzute de HCL 371/2007, hotărârea precizând că pentru astfel de situații sancțiunile sunt cuprinse între 500 și 1.000 lei, pentru persoanele fizice, și între 1.500 și 2.500 lei pentru persoanele juridice.

Poliția Locală mai atrage atenția că „toți proprietarii de clădiri au obligația să asigure periodic curățarea fațadelor locuințelor, clădirilor amplasate la frontul străzii, degajarea elementelor de construcție cum sunt ornamentele și tencuiala care stau să se desprindă de pe fațadele acestora și care reprezintă pericol pentru cetățenii care trec prin apropiere”.

Comentarii

comentarii