Acasă Eveniment Opt vietnamezi ascunşi într-o autoutilitară, depistaţi de poliţiştii de frontieră la Nădlac...

Opt vietnamezi ascunşi într-o autoutilitară, depistaţi de poliţiştii de frontieră la Nădlac II

535
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, au descoperit, ascunşi în interiorul unei autoutilitare conduse de un cetăţean leton, opt cetăţeni vietnamezi, care încercau să iasă ilegal din România.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean leton., în vârstă de 49 de ani, la volanul unei autoutilitare marca Mercedes Benz, înmatriculată în Polonia.

”În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului fizic al mijlocului de transport şi au descoperit ascunse, în compartimentul marfă al acestuia, într-un spaţiu special amenajat printr-un perete dublu, opt bărbaţi”, a transmis, luni, Poliţia de Frontieră.

Cei în cauză au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări, unde, în urma verificărilor preliminare, s-a stabilit că sunt cetăţeni vietnamezi, cu vârste cuprinse între 21 şi 35 de ani, care au intrat legal în România.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şoferul ansamblului rutier şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cetăţenii străini, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii