Acasă Economic Oraşul din Vestul ţării, cu cele mai mici preţuri pentru locuinţe din...

Oraşul din Vestul ţării, cu cele mai mici preţuri pentru locuinţe din România!

1227
DISTRIBUIȚI

În momentul de față, Reșița este cea mai accesibilă reședință de județ din România! În medie, prețul pentru achiziționarea unei locuințe este cel mai mic din țară. Mai mic chiar și de 3 ori față de Cluj-Napoca!

Potrivit datelor recente, piața imobiliară din Reșița oferă cele mai mici prețuri la achiziționarea de apartamente. În municipiul reședință de județ, în medie prețul pe metru pătrat este de 440 de euro, la mică distanță fiind Giurgiu, cu 450 de euro. La polul opus, orașele aflate într-o continuă dezvoltare oferă prețuri chiar și de 3 ori mai mari decât Reșița. Spre exemplu, Cluj-Napoca este în topul clasamentului cu 1.330 de euro/metru pătrat. Pe locul al doilea în top se situează Bucureștiul, cu un preț mediu de 1.240 de euro pe metru pătrat util. În Timișoara prețul pe metru pătrat este în medie de 1.080 de euro, iar în Constanța, 1.020.

Așa se face că președintele Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România, Daniel Manațe, îi îndeamnă pe dezvoltatori să se orienteze spre orașele mari. „În opinia mea, dezvoltatorii ar trebui să acorde o atenție maximă orașelor «magnet»: București, Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov. Un studiu recent al Băncii Mondiale relevă faptul că aproximativ 3,6 milioane de români intenționează să se mute în următorii cinci ani, iar 66,5% dintre aceștia ar prefera tot România, cele mai atractive orașe fiind cele menționate mai sus. În acest context, Programul Prima Casă pentru 2017, generos alimentat de statul român, nu poate decât să susțină în continuare aprecierea prețurilor proprietăților rezidențiale și în 2017”, spune Manațe, citat de Mediafax.

În cel de-al doilea trimestru al anului, cele mai semnificative creșteri de preț au avut loc în Sfântu Gheorghe (+8,5%, până la 550 de euro pe metru pătrat util), Oradea (+8,3%, până la 840 de euro pe metru pătrat util) și Craiova (+8%, până la 980 de euro pe metru pătrat util).

 

Comentarii

comentarii