Acasă Actualitate Oraşul Făget şi trei sate aparţinătoare ar putea intra în carantină din...

Oraşul Făget şi trei sate aparţinătoare ar putea intra în carantină din cauza numărului mare de cazuri COVID – 19

1693
DISTRIBUIȚI

Oraşul Făget din judeţul Timiş şi trei sate care îi aparţin, sunt în aşteptarea deciziei de intare în carantină, după ce în ultimele săptămâni s-au înregistrat 47 de cazuri de COVID – 10 şi un deces.

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a făcut o analiză a situaţiei de la Făget, pe care a trimis-o Institutului Naţional de Sănătate Publică, iar această instituţie a înaintat propunerea de carantinare către Prefectura Timiş. Duminică dimineaţa, la sediul Prefecturii Timiş are loc o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă unde se discută carantinarea oraşului Făget şi a celor trei sate aparţinătoare. Hotărârea finală de intrare în carantină a oraşului Făget aparţine Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

În ultimele trei săptămâni, la Făget au fost depistate 47 de cazuri de COVID -19 şi un deces. Printre cei infectaţi cu noul coronavirus se numără şi opt cadre medicale de la Spitalul Orăşenesc Făget care acum se află internate în spital, dar şi mai mulţi membri ai unei biserici.

În oraşul Făget şi satele aparţinătoare sunt aproximativ 7.000 de locuitori.

În judeţul Timiş, până sâmbătă au fost raportate, în total, de la începutul pandemiei, 983 de persoane confirmate cu COVID – 19.

Până acum, o localitate din Giurgiu – Cartojani şi una din Prahova – Gornet au fost plasate în carantină, iar în Argeş 12 localităţi – Piteşti, Mioveni, Ştefăneşti, Costeşti, Bălileşti, Bascov, Brăduleţ, Buzoeşti, Davideşti, Miceşti, Stâlpeni şi Vultureşti – sunt monitorizate după creşterea numărului de infectări cu noul coronavirus, o decizie privind carantina urmând să fie luată luni.

Sursa: news.ro

Comentarii

comentarii