Acasă Politica Orban: PNL este partidul care îşi doreşte alegerile anticipate, dar nu ne...

Orban: PNL este partidul care îşi doreşte alegerile anticipate, dar nu ne jucăm cu soarta României

727
DISTRIBUIȚI

Premierul Ludovic Orban a declarat, la Timişoara, că dacă este posibil, PNL va declanşa procedurile pentru alegerile anticipate, dar nu se joacă cu soarta României. El a spus că, personal, este mulţumit de miniştrii din guvernul pe care îl conduce. “Toţi miniştrii sunt de dimineaţa până noaptea alături de mine şi activitatea lor mă face să fiu mulţumit”, a afirmat el.

“Dacă este posibil, PNL va declanşa procedurile de alegeri anticipate. Este un mecanism complicat prevăzut de Constituţie. Pentru ca să poată fi dizolvat Parlamentul este obligatoriu ca două propuneri de guvern să fie respinse. Avem nevoie de un parteneriat care să confirme că există o minimă majoritate. Altfel ne aruncăm într-o aventură care provoacă nesiguranţă. Astăzi PNL este partidul care îşi doreste alegeri anticipate, dar nu ne jucăm cu soarta României”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a adăugat că va fi declanşată procedura de alegeri anticipate, când va exista o garanţie că Parlamentul nu va vota două propuneri de Guvern.

“Vom declanşa procedura de anticipate când vom avea o minimă garanţie că există jumăte din Parlamentul României că nu votează două propuneri de guvern. Încercăm permanent să discutăm cu partenerii noştri”, a spus Orban.

Întrebat dacă ia în calcul o remaniere guvernamentală, Orban a declarat că este mulţumit de miniştrii cabinetului pe care îl conduce.

“Sunt mulţumit de miniştrii noştri. Toţi miniştrii sunt de dimineaţa până noaptea alături de mine şi activitatea lor mă face să fiu mulţumit de activitatea lor”, a mai spus premierul.

Comentarii

comentarii