Acasă Actualitate Ordin! Unitățile de învățământ din Timiș vor trebui să adapteze mediul fizic...

Ordin! Unitățile de învățământ din Timiș vor trebui să adapteze mediul fizic pentru a fi accesibil elevilor cu dizabilități

221
DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Școlar Județean Timiș va verifica toate unitățile școlare din județ pentru a constata dacă mediu fizic este accesibil elevilor cu dizabilități.

Vor fi controlate următoarele aspecte: existența locurilor de parcare adaptate și semnalizate, a grupurilor sanitare adaptate și semnalizate, existența rampelor de acces sau existența paginilor de internet adaptate sau dacă există servicii de limbaj mimico-gestual sau existența sau nu a manualelor destinate persoanelor nevăzătoare.

”Vom verifica dacă există sau nu asemenea elemente și vom vedea cum vom putea să le creăm acolo unde nu sunt sau să le îmbunătățim acolo unde nu sunt bine adaptate”, a spus prof. Marin Popescu, inspectorul șef al ISJ Timiș, miercuri 30 iunie 2021.

Agenția Națională pentru Plăți și Inspecții Sociale a făcut o inspecție la peste 500 de unități școlare din România și a verificat existența acestor elemente. Apoi a făcut informarea către inspectoratele școlare din țară, pentru a lua măsuri de adaptare a spațiului fizic în toate unitățile școlare.

”Vom merge la unitățile de învățământ și le vom atenționa despre această situație. Vom informa și autoritățile locale, cu privire la facilitarea accesului persoanelor cu dizabilități la procesul de învățământ la mediul fizic, informațional și comunicațional, din perspectiva unităților de învățământ din preuniversitar. Dreptul la educație este un drept constituțional și trebuie respectat și facilitat pentru toți copiii”, a spus prof. Marin Popescu.

Comentarii

comentarii