Acasă Actualitate Ordinul lui Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor: ”Toți ucrainienii refugiați circulă gratuit cu...

Ordinul lui Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor: ”Toți ucrainienii refugiați circulă gratuit cu trenurile CFR!”

DISTRIBUIȚI

Timișoreanul, Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor, a dat ordin că toți cetățenii ucraineni refugiați circulă gratuit cu trenurile CFR, pe o perioadă nedeterminată, având în vedere situația din Ucraina.

”Pentru a clarifica acțiunile ministerului și ale companiilor aflate în coordonare aduc următoarele precizări”, atenționează Grindeanu.

La nivelul regionalelor de Căi Ferate București Nord/Cluj/Galați/Iași persoanele refugiate din Ucraina primesc asistență de la autorități locale, ONG-uri. Au fost create puncte speciale de informare cu translatori, s-au amenajat săli de așteptare unde primesc apă și hrană.

De asemenea, garniturile CFR Călători au fost suplimentate cu vagoane pentru a asigura călătoriile gratuite pentru refugiații din Ucraina.

Detalii suplimentare: Regionala CF București Nord. Spații amenajate: 2 spații amenajate – sala de așteptare clasa a II-a și un fost spațiu comercial. Puncte de informare: 1 pe peronul central

Regionala CF Cluj. Puncte de frontieră: Halmeu, Sighetu Marmației. Spații amenajate: Halmeu (sală de așteptare), Sighetu Marmației (sală de așteptare), Oradea (sală de așteptare), Cluj Napoca (sală de așteptare)

Regionala CF Galați. Puncte de frontieră: Isaccea și Rădulești. Spații amenajate: 1 spațiu în Gara Galați

Regionala CF Iași. Puncte de frontieră la: Socola, Ungheni. Spații amenajate: săli de așteptare la Iași și Suceava.

 

Comentarii

comentarii