Acasă Actualitate Ordonanţa 63 zboară sute de angajaţi din Primăria Timişoara

Ordonanţa 63 zboară sute de angajaţi din Primăria Timişoara

DISTRIBUIȚI

Aplicarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 63/2010 nu ocoleşte Timişoara, astfel că şi aici, sute de oameni din administraţia publică vor fi puşi pe liber, după ce guvernul a stabilit numărul maxim de funcţionari care pot lucra într-o instituţie publică. La Primăria Timişoara a fost stabilită noua organigramă, care va fi supusă votului consilierilor locali în şedinţa ordinară de marţi. Sute de oameni îşi vor pierde locul de muncă, însă încă nu se ştie exact care sunt aceştia, ci doar de la care direcţii ale primăriei sau aflate în subordinea acestei instituţii sunt.

Primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, declara că nu doreşte să dea oameni afară, însă va trebui să respecte ordonanţa, astfel că se vor efectua reduceri de posturi. Primii care vor pleca sunt cei care au avut sancţiuni disciplinare, cei care nu-şi îndeplinesc cum trebuie sarcinile de serviciu şi angajaţii care au procese cu Primăria Timişoara. Ordonanţa 63 stabileşte că că numărul maxim de angajaţi ai primăriei este de 1.169, din care 810 posturi pentru aparatul de specialitate al primarului, 311 postui la Direcţia Poliţia Comunitară şi 48 de posturi la Direcţia de Evidenţă a Persoanei. Astfel, trebuie reduse 203 posturi, dintre care 95 de funcţii publice şi 108 posturi personal contractual. Partea bună, dacă poate fi catalogată astfel, este că multe din posturile prevăzute în fosta organigramă nu erau ocupate, astfel că reducerea numărului de posturi nu înseamnă tot atâtea disponibilizări. O altă parte bună este că instituţiile culturale aflate în subordinea Primăriei Timişoara şi neînfiinţate prin decizii ale consiliului local nu intră sub incidenţa ordonanţei. Este vorba despre Teatrul German de Stat Timişoara, Teatrul Maghiar de Stat Timişoara şi Filarmonica Banatul din Timişoara, care ar fi riscat desfiinţarea dacă se aplicau disponibilizările.
 
Comasări şi desfiinţări de direcţii şi servicii

 

Toate celelalte direcţii ale Primăriei Timişoara sau aflate în subordinea instituţiei vor fi afectate de ordonanţă, numărul nou de funcţionari impus însemnând, pe lângă oameni puşi pe liber, şi desfiinţări sau comasări ale unor servicii sau direcţii. Direcţia Edilitară şi Direcţia Drumuri şi Poduri vor fi comasate în Direcţia Tehnică, ce va fi condusă de Culiţă Chiş, actualul director al Direcţiei de Drumuri a Primăriei. Compartimentul Grădină Zoo va fi inclus în cadrul Direcţiei de Mediu, iar Serviciul Informatizare va fi desfiinţat, activitatea acestuia fiind comasată cu Biroul e-Comunicare, fiind înfiinţat Biroul Informatizare şi e-Comunicare.  De la Direcţia Fiscală a Municipiului Timişoara vor fi daţi afară 48 de oameni, de la Instituţia Arhitectului Şef vor pleca 28 de oameni, de la Direcţia Patrimoniu 91, de la Direcţia de Evidenţă a Populaţiei 15 angajaţi, iar de la Poliţia Comunitară 29 de angajaţi.

Comentarii

comentarii