Acasă Actualitate Orhan Pamuk a primit titlul de Doctor Honoris Causa a Universității de...

Orhan Pamuk a primit titlul de Doctor Honoris Causa a Universității de Vest Timișoara

DISTRIBUIȚI

Orhan Pamuk a devenit un scriitor universal alegând să fie unul local. Centrul universului său ficțional e plasat în Istanbul, oraș al miturilor și al enigmelor, abordat într-un mod emoțional, ce îmbină tehnicile postmoderniste cu omnisciența romanului de secol al XIX-lea.

După sărbătoarea intelectuală de luni seară, când laureatul Nobel pentru literatură Orhan Pamuk a susținut un dialog captivant cu scriitorii Radu Paraschivescu și Mircea Mihăieș, a urmat reîntâlnirea solemnă, marți, când comunitatea academică din UVT i-a acordat lui Orhan Pamuk titlul de Doctor Honoris Causa, într-o festivitate specială pentru spațiul cultural și intelectual românesc și european.

”UVT contribuie semnificativ la programul internațional pe care Timișoara îl susține în calitate de Capitală Europeană a Culturii. După Orhan Pamuk, vom oferi în acest an publicului timișorean și vizitatorilor săi o serie de încă patru întâlniri cu laureați Nobel, prezențe de talie internațională la UVT, în Timișoara și România”, a subliniat rectorul Marilen Pirtea.

Evenimentul face parte din programul cultural „La UVT, Cultura este Capitală!”, inclus în Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, teritoriul Oameni, stația Reflecții, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, cofinanțat de Consiliul Județean Timiș. Partenerii principali sunt: #CTP, #BOSCH și #Bioclinica. Partener de mobilitate: #Automobile Bavaria.

 

 

 

Comentarii

comentarii