Acasă Actualitate Orice picătură de sânge poate salva o viață. Campanie de donare de...

Orice picătură de sânge poate salva o viață. Campanie de donare de sânge a cadrelor medicale din cadrul Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp

DISTRIBUIȚI

Peste 35 de litri de sânge sau necesarul pacienților spitalului universitar OncoHelp pe o perioada de aproape trei săptămâni. Timp de două zile, una dintre încăperile spitalului universitar OncoHelp s-a transformat într-un veritabil centru de recoltare. Campanie de donare de sânge a fost organizată de Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp împreună cu Centrul de Transfuzie Sanguină Timișoara.

“Majoritatea pacientilor oncologici au nevoie, într-un anumit moment al tratamentului, de transfuzii de sânge pentru restabilirea volumului si compoziției sanguine necesare continuării tratamentului specific. Din păcate, numărul celor care se îndreaptă spre centrele de recoltare este din ce în ce mai mic, statisticile arătând că doar doi la sută din populația țării donează sânge. De aceea, am decis ca în fiecare an să organizăm cel puțin o campanie internă prin care să contribuim la nevoia de sânge a celor aflați în suferință. Peste 80 de colegi din cadrul asociației au decis sa sprijine acest proiect si s-au prezentat pentru a dona” spune dr. Valeriu Boruga – manager Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp.

450 de ml de sânge. Atât putem să donăm o dată. Ai spune că pare puțin. O pungă. Dar fiecare picătură din acea pungă contribuie la salvarea unei vieți. Noi luptăm în fiecare zi, în fiecare minut, să salvăm vieți. Și, nu de puține ori, nu am putea să administrăm un tratament prin care luptăm împotriva cancerului, dacă nu realizăm acea transfuzie, dacă nu creștem pacientului nostru nivelul hemoglobinei”, spune Anca Buldur – asist. șef Oncologie – Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp.

Comentarii

comentarii