Acasă Eveniment Ortopedia timişoreană merge mai departe

Ortopedia timişoreană merge mai departe

DISTRIBUIȚI

Şedinţă festivă cu diplome de onoare la Universitatea de Medicină
Marcarea a 60 de ani de ortopedie la Timişoara a adus în oraşul de pe Bega numeroşi specialişti în domeniu, din întreaga lume. Sesiuni ştiinţifice, diplome şi medalii de onoare, discursuri elogioase au marcat sărbătoarea ortopediei timişorene. La ora actuală, cele două clinici de ortopedie-traumatologie din Timişoara sunt, probabil, cele mai dotate şi au cei mai buni specialişti din ţară. Lucrurile nu au stat, însă, dintotdeauna aşa…

Diplome de onoare pentru personalităţile Timişoarei

Dan Poenaru, şeful Clinicii II Ortopedie-Traumatolgie, ne-a dezvăluit că până în 2000, când ortopedia s-a mutat în casă nouă, nu a avut curajul să invite niciun profesor străin la clinica sa. Îi era, efectiv, ruşine, ca un mare specialist să vadă dezastrul de la ortopedia care atunci fiinţa într-o clădire de pe strada Mihai Viteazu. Toate au fost uitate, vineri, în a doua zi de sărbătorire a 60 de ani de ortopedie, la Timişoara. La Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş”, într-o sesiune festivă a senatului, au fost acordate diplome şi medalii de onoare mai multor personalităţi timişorene. Specialişti în ortopedie, medici străini sau lideri de opinie au fost premiaţi de profesorul Dan Poenaru. Lazăr Fulger, preşedintele Colegiului Medicilor Timiş, Gheorghe Nodiţi, directorul Spitalului Judeţean, celebrul caricaturist Ştefan Popa Popa’s, directoarea ZIUA de Vest, Lia Lucia Epure, şi directorul Radio Timişoara, Mihai Anghel, au fost printre premiaţii Societăţii Române de Ortopedie şi a Universităţii de Medicină din Timişoara.

Poenaru: „Important este să fim mândri de ce vedem în oglindă”

„60 de ani este o viaţă de om. Suntem o echipă  valoroasă şi cel mai important lucru este ca atunci când ne uităm în oglindă să fim mândri de ceea ce vedem. Pasivitatea şi indiferenţa sunt cele mai mari rele în meseria noastră”, a spus Dan Poenaru. Cele două clinci timişorene au aproximativ 4.000 de pacienţi pe an şi aproape lunar aici vin mai mulţi străini care preferă să se trateze în capitala Banatului. Din 1885, când Rontgen a descoperit radiologia şi odată cu ea a apărut chirurgia modernă, lucurile s-au schimbat radical. Chiar dacă astăzi mijloacele de investigare pot prevedea rezonanţe magnetice nucleare sau ecografii osteroarticulare, cei mai tari ortopezi din Timişoara nu l-au uitat, vineri, pe părintele ortopedie moderne.

Comentarii

comentarii