Acas─â Actualitate Ovidiu Bunget a venit cu cinci propuneri pentru sectorul HoReCa

Ovidiu Bunget a venit cu cinci propuneri pentru sectorul HoReCa

436
DISTRIBUIȚI

Ovidiu Bunget, antreprenor, profesor universitar ╚Öi viitor pre╚Öedinte al districtului Rotary 2241 ÔÇô Rom├ónia Republica Moldova ├«n anul rotarian 2023-2024, a fost invitat de pre╚Öedintele Consiliului Jude╚Ťean Timi╚Ö, Alin Nica, miercuri, la o ├«nt├ólnire online cu reprezentan╚Ťii patronatelor din domeniul ospitalit─â╚Ťii (HoReCa). Propunerile financiar-fiscale concrete ale acestuia, cinci la num─âr, urmeaz─â acum s─â fie transmise c─âtre prim-ministrul Florin C├«╚Ťu.

Concret, Ovidiu Bunget propune:

  1. E╚Öalonarea pl─â╚Ťii impozitelor locale (cl─âdiri) sau reducerea acestora propor╚Ťional cu veniturile realizate/num─ârul de zile lucrate;
  2. Generalizarea cotei de 5% la restaurant (inclusiv pentru delivery);
  3. Rambursarea crean╚Ťelor reprezent├ónd concedii medicale pl─âtite de angajator sau compensarea cu alte datorii fa╚Ť─â de bugetul de stat;
  4. Rambursarea în timp real a TVA;
  5. ├Änscrierea la Oficiul Registrului Comer╚Ťului a profesionistului/expertului contabil care organizeaz─â, conduce ╚Öi ╚Ťine contabilitatea.

Tot miercuri, ╚Öi primarul Timi╚Öoarei, Dominic Fritz, anun╚Ťase c─â a avut o ├«nt├ólnire cu patronii din HoReCa. Ca urmare a acestei ├«ntrevederi, primarul a anun╚Ťat c─â are ├«n vedere ajutorarea proprietarilor de afaceri din domeniul ospitalit─â╚Ťii cu o eventual─â nou─â scutire cu 50% a impozitelor, dac─â legisla╚Ťia va permite, dar a anticipat ╚Öi ├«nfiin╚Ťarea unei asocia╚Ťii de promovare a Timi╚Öoarei ├«n care ace╚Ötia s─â aib─â un cuv├ónt de spus.

Comentarii

comentarii