Acasă Actualitate Ovidiu Drăgănescu, subprefect de Timiș: „Carantinarea localităților, ultima soluție de aplicat, dar...

Ovidiu Drăgănescu, subprefect de Timiș: „Carantinarea localităților, ultima soluție de aplicat, dar înspre 19-20/1.000 o vom face”

1001
DISTRIBUIȚI

Ovidiu Drăgănescu, subprefectul de Timiș care are atribuții de prefect, le atrage atenția locuitorilor județului să respecte măsurile de protecție impuse pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Acesta atrage atenția că, după anumite rate de infectare, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș poate reîncepe să impună măsuri de carantinare zonală, așa cum o făcea în primăvară. Dacă în umră cu cinci-șase luni, carantina se introducea încă de la rate de 7-8 cazuri la mia de locuitori, acum prefectura are în vedere un prag de 19-20 la mie.

„În ultimele zile Serviciul de Ambulanță Timiș a avut peste 1.000 de solicitări. În spitalele județului ne apropiem de ocuparea maximă a numărului de paturi pentru cazurile severe, cele de la ATI sunt demult ocupate. În unele localități periurbane ne apropiem de incidența de 20 la mia de locuitori. Protejați-vă, faceți mai puține ieșiri în locuri aglomerate, purtați mască, inclusiv pe stradă, iar pe copii nu-i trimiteți la școală la primele semne de boală. Foarte important este să informați rapid despre cazurile de covid19 din familie, mai ales la copiii ce au fost în contact cu colegii de clasă. Doar așa nu vom ajunge la ce e mai rău. Carantinarea localităților (este – n.r.) ultima soluție de aplicat, dar înspre 19-20/1.000 o vom face”, scrie Drăgănescu pe pagina sa de Facebook.

Vineri, 8 octombrie, când subprefectul – care, de altfel, este la rândul lui infectat cu COVID-19 – a postat acest mesaj pe rețelele de socializare, este și prima zi în care o localitate din Timiș a ajuns la pragul menționat de acesta. Mai exact, Remetea Mare are o rată de infectare pe 14 zile de 19,55 cazuri la mia de locuitori. Ratele de infectare se apropie de aceeași valoare și în: Moșnița Nouă (16,51), Sânmihaiu Român (16,47) sau Dumbrăvița (16,35).

Momentan, în Timiș, există doar localități în care se aplică un alt fel de „carantină”, cea de noapte. Sunt zeci de orașe și comune, printre care și Timișoara, care se găsesc în această situație. La rate între 6 și 7,5, măsura se aplică doar în weekend, iar la rate peste 7,5, toată săptămâna. „Carantina de noapte” presupune limitarea deplasărilor după ora 20.00 pentru persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală, dar și închiderea magazinelor la ora 22.00.

Comentarii

comentarii