Acasă Actualitate Pacienții ambulatoriului Spitalului Județean Timișoara beneficiază de test rapid gratuit pentru depistarea...

Pacienții ambulatoriului Spitalului Județean Timișoara beneficiază de test rapid gratuit pentru depistarea SARS-CoV2

225
DISTRIBUIȚI

Toți pacienții policlinicii (ambulatoriul de specialitate) a Spitalului Județean Timișoara beneficiază, începând cu data de 20 septembrie, de test rapid gratuit pentru depistarea virusului SARS-CoV-2!

Medicul Raul Pătrașcu, managerul unității medicale, a explicat: ”E o măsură de screening pe care o aplicăm, precum și una de siguranță pentru pacienți. Deja am depistat 5 cazuri. Din păcate, am vazut și un fake news astăzi cum că la policlinica/ambulatoriul de specialitate al Spitalului Județean din Timișoara pacienții nu ar fi lăsați să intre decât dacă prezinta certificat verde. Nimic mai fals.

Mă întristează astfel de zvonuri neverificate care mai sunt și răspândite în spațiul public având în vedere atitudinea și efortul nostru care a fost mereu în beneficiul pacienților. Pentru corecta informare a tuturor, Spitalul Județean este deschis pentru toți pacienții non-stop”.

Dr. Pătrașcu a amintit că policlinica (ambulatoriul) Spitalului Județean Timișoara a fost singura care a rămas deschisă chiar și pe perioada stării de urgență.

”Atunci când mai toate unitățile sanitare din țară și-au închis ambulatoriile, noi am făcut eforturi supraomenești tocmai pentru a putea să tratăm pe oricine are nevoie în siguranță.

Care este singura diferență astăzi față de vineri, de exemplu? Diferența e că începând cu ora 7 dimineața, orice pacient vine în policlinică pentru consultație sau tratament este testat rapid în mod gratuit.

Atenție însă, cine e depistat pozitiv continuă să primească îngrijiri medicale. Singura diferență este că trec prin UPU în condiții de siguranță și nu amestecați cu pacienți ce suferă de alte comorbidități, crescând deci siguranța tuturor! Doamne ajută!”, este mesajul managerului Spitalului Județean Timișoara, luni 20 septembrie 2021.

 

Comentarii

comentarii