Acasă Actualitate Paisie, hoţ de bani europeni! (I)

Paisie, hoţ de bani europeni! (I)

DISTRIBUIȚI

VIDEO / Preotul Alin Cuza

Anchetă jurnalistică despre  caracatiţa  unui jaf organizat, din bani europeni,  în cazul de faţă fiind vorba  despre  un proiect POSDRU, în care sunt incumbate cinci centre sociale, controlate „religios” de „prea – slăvitul” Paisie, „mama şi tatăl” răului din Biserica Ortodoxă Bănăţeană,  (pe care, dacă nu-l va muta de aici Sinodul şi Preafericitul  Daniel, atunci  o să-l mute, cu siguranţă, ruşinea anchetei DNA din Timişoara şi a Poliţiei Economice Timiş). Citiţi şi realitatea vă va cutremura!

Iată de ce:

Scurt  istoric: Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia este, alături de Arhiepiscopia Alba – Iulia şi Arhiepiscopia Timişoarei, beneficiara  unui proiect POSDRU,  „ Reţea interregională de centre educaţionale” numărul  91/2.2/S/61137, lansat în mai 2011.  Pentru ce aceste centre? Timişul, reprezentat de cinci beneficiari, în Deta, Sânnicolau Mare, Lugoj, Făget şi Timişoara, oferă  servicii educative unor copii din familii nevoiaşe, cu  probleme sociale, monoparentale, angajând  personal special calificat, educatoare, animatoare socio – educative, asistenţi sociali. Personalul s-a ataşat de copiii amărâţi, pentru care nu se dau bani nici cât pentru un creion colorat,  au un suflet minunat, lacrimi în  ochii trişti, atunci când vorbesc…

Preoţi avari, episcopi corupţi, mizeria  ce trebuie curăţată din BOR

Cele cinci centre sunt coordonate de preoţii  Alin Cuza şi Pavel Cristian, ambii, la rândul lor, lucrând sub oblăduirea  episcopului – vicar Paisie (Lugojanul), ultimul fiind  deja renumit pentru şirul abuzurilor şi al comportamentului  dictatorial din cadrul Arhiepiscopiei Timişoara. Fiecare centru are un număr de  4 – 6 angajaţi, un total de  22 de persoane, una dintre ele fiind chiar cu o problemă de dizabilitate motorie, dar nici pe aceasta, din Făget, nu a iertat-o cu „mila” sa, cu  mărinimia sa făţarnică, jalnicul Paisie, o copie nefericită  a unei feţe bisericeşti, un ins pe care-l blestemă  zeci de preoţi din Banat şi familiile lor.
La  angajare, fiecare  animator social a primit un contract de muncă, semnat, parafat, după legile din România, dar, mai ales, după cele din Europa, care stipulează CLAR că delapidarea unui singur euro sau a zeci de mii de euro este  egală în faţa legii. Pedepsele sunt catastrofale: pierderea banilor, stoparea proiectelor, arestarea celor vinovaţi, imposibila întoarcere la ideea de a mai aplica vreodată, ca şi schimbarea din funcţie, imediat! „Marele” Paisie,  dictatorul BOR, a găsit, în capul său întunecat, „soluţii” pentru furtul banilor.

Artificiile

La angajare, fiecărei persoane, care are în medie un salariu de peste 2.000 de lei, (brut), cu un net de aproximativ 1.500 lei, i s-a cerut să facă „milostenie”  pentru „un proiect viitor” , în numele lui Dumnezeu, blasfemia  fiind generată chiar de „înaltele feţe bisericeşti” . Acestor  persoane, cu  familii, copii, ba chiar cu probleme de sănătate li se pretinde (nu o să credeţi!), lunar, suma de 500 de lei!!!
Unele dintre ele, temătoare, cu spaima de a nu pierde un loc de muncă, au acceptat, plângând, să dea, fără nici un act de donaţie, sponsorizare, cei 500 de  lei.  Alte persoane, însă, cunoscând forţa legii, având  curajul şi demnitatea de a nu accepta să fie furată munca lor, au declarat (dna  Violeta   Mureşan, Deta): „M-am adresat Poliţiei Timiş, am făcut o plângere prin care demasc abuzul în funcţie, furtul, minciuna, grotescul acestor oameni, care abuzează de numele lui Dumnezeu, chiar şi aşa – zisa contabilă, Zărie, alături de  preoţii Pavel şi Cuza, sub coordonarea lui Paisie, toţi sunt vinovaţi pentru acest furt. Ne-au cerut  cei 500 de lei.  Nu i-am dat! Apoi, după câteva luni nu mi-au mai dat salariul!  Am fost la contabilitatea Mitropoliei şi mi s-a spus că sunt …datoare!  Pentru ce? Acela era salariul meu, am rate, pentru ce să dau altcuiva banii mei? Am spus că ei îmi sunt mie datori, ei mi-au luat banii! Apoi, m-au pus să semnez  un  fluturaş, dar eu nu primisem banii pe card. Nu am mai luat salariul întreg de luni de zile. Mi-au spus acum că le datorez 5.000 de lei (pentru 10 luni – n.r.). Pun  la dispoziţie plângerea mea, depusă la Poliţia Timiş”. Pentru toate  acestea  avem dovada filmată cu o cameră  ascunsă, referitoare la preotul Alin Cuza, care recunoaşte toată procedura, dovada o  vom difuza  pe www.ziuadevest.ro.  Ce spune el? Că este adevărat TOTUL! Ei susţin, chipurile, că banii luaţi abuziv salariaţilor ar fi puşi  undeva, nu ştim unde, pentru continuarea proiectului (?!)  O altă colegă, dna Laura Jurj, Deta, a făcut la fel, s-a adresat  instituţiilor statului, chemate să facă dreptate. Ea mai spune: „Luăm din banii noştri caiete, cărţi, creioane, chiar şi mâncare, copiii sunt  minunaţi, au nevoie de ajutor, de iubire, de  susţinere, noi cheltuim de la noi, ne este milă de ei, iar cei care   trebuie să ne ajute ne fură şi ce avem!”
La Făget, lucrurile sunt şi mai grave, persoana căreia i s-au cerut banii înapoi  trăieşte cu o problemă delicată de sănătate, de fapt, îi lipseşte o mână!  Cu o singură mână şi-a pus toată viaţa în misiunea aceasta nobilă de a ajuta copii amărâţi, iar din sărmanul ei ajutor social oamenii lui Paisie i-au luat banii! Puteţi crede? I-au luat banii! Femeia, BV, a plâns la telefon şi a spus: „Am plătit către oamenii lui Paisie pentru că nu am avut de ales. Depind de acest serviciu, mie mi-au luat 750 de lei din fiecare salariu, deşi eram scutită de impozit, prin  legislaţia românească, dar ei au spus că dacă nu dau banii sunt…discriminată  pozitiv!”

Răspunsuri  (deocamdată): „A trebuit să facem ascultare” 

Preotul Alin Cuza, contactat  de noi, telefonic, ne invită la o discuţie, poate mâine, (şi mâine este o zi), la biroul din cadrul Arhiepiscopiei Timişoara, dar susţine: „Nu am nimic de comentat”. Mai curajos, părintele Pavel Cristian a  adus la cunoştinţa ÎPSS Nicolae, Mitropolitul Banatului, parţial, situaţia, dar mitropolitul nostru nu ştia nimic. Toate aceste artificii şi samavolnicii s-au făcut, din nou, în spatele Mitropolitului Nicolae, care este un sfânt pe care-l ignoră Paisie.  Preotul Cristian Pavel, şocat, sincer, de avalanşa lucrurilor şi a atitudinilor angajaţilor din centrele sociale, face o propunere transparentă: returnarea imediată a banilor către angajaţi. „Banii sunt la instituţie, nu i-a luat nimeni, este greu să faci faţă unui proiect când nu ai bani destui. Am crezut că dacă facem, cu toţii, aceste donaţii, vom putea ajuta copiii săraci.  A trebuit să facem  ascultare. Nu am avut altă soluţie”.
Sper, din suflet, că preotul Cristian Pavel  nu va avea de suferit. Iar Paisie, cel care apare la televizor pe post de binefăcător, pe riscurile preoţilor, nu va întoarce sensul acțiunii chiar împotriva celor pe care i-a manipulat, expunându-i oprobiului public. Dacă răzbunarea paisiacă îl va atinge, vom reacţiona! Nu pot să cred că patriarhul Daniel va tolera la nesfârşit toate abuzurile acestui uzurpator! 
Managerul de proiect, Laura Pleşca, din Alba Iulia, susţine că nu ştia absolut nimic despre furtul de  bani, promiţând că va face o investigaţie administrativă.  Cu toate acestea, angajatele Centrului Educaţional „Sfântul Iosif Cel Nou de la Partoş” din Deta susţin că au telefonat managerului de proiect, iar aceasta ar fi răspuns că nu se amestecă în „bucătăria internă a Timişoarei”.
(Va urma)

 

 

 

Comentarii

comentarii