Acasă Actualitate Palatul Széchenyi din Piața Victoriei își recapătă strălucirea. Primul sfert e restaurat...

Palatul Széchenyi din Piața Victoriei își recapătă strălucirea. Primul sfert e restaurat – foto

DISTRIBUIȚI

Palatele din Piața Victoriei încep să fie restaurare rând pe rând. După Loyd, Neuhausz și Merbl, următoarea clădire istorică de pe latura numită „Corso” care va fi terminată este Palatul Széchenyi. Un sfert din superba clădire, latura de pe bulevardul Regele Ferdinand, a fost deja restaurată. Schela a fost înlăturată, iar clădirea poate din nou admirată. Și arată spectaculos.

Restul clădirii, cea din piață, este acoperită acum complet de reclame. Conform autorizației eliberată de primărie în 11.11.2022, termenul de execuție a lucrărilor este de 24 de luni. Astfel, Palatul Széchenyi va putea fi admirată toată undeva la sfârșitul anului 2024.

Palatul Societății pe Acțiuni de Construcție de Case Széchenyi – construită în stilul Seccesion, a fost în perioada 1911-1913. Arhitectul clădirii este faimosul Laszlo Szekely, care își avea biroul de arhitectură chiar în această clădire. 

Astăzi imobilul are 21 de apartamente, ca urmare a recompartimentărilor din perioada comunistă. Clădirea a fost construită de firma deținută de Antal Vogel, directorul Băncii de Credit Agricol din Timișoara, care deținea și fabrica de cărămizi Herkules, cât și Societatea Széchenyi.

Comentarii

comentarii