Acasă Actualitate Până duminică, timișorenii sunt așteptați la Târgul de Carte Gaudeamus Radio România

Până duminică, timișorenii sunt așteptați la Târgul de Carte Gaudeamus Radio România

DISTRIBUIȚI

Ediția timișoreană a Caravanei Gaudeamus Radio România 2022 s-a deschis miercuri, 25 mai, în Piața Libertății din Timișoara. Cel mai citit târg de carte din țară, de la cel mai ascultat radio, a ajuns acum la ediția cu numărul 127, palmares care confirmă statutul de reper al pieței naționale de carte al întregului proiect inițiat de Radiodifuziunea Română în urmă cu aproape trei decenii.

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, ediția Timișoara 2022 este organizat de postul public de radiodifuziune, prin Echipa Gaudeamus și Radio România Timișoara, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara. Președinte de onoare al acestei ediții este domnul Cristian Rudic, managerul Operei Naționale Române din Timișoara.

Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc miercuri, 25 mai, la ora 12.15; târgul va fi deschis până duminică, 29 mai. Programul de vizitare este zilnic, între orele 10.00 și 21.00, iar accesul publicului este gratuit.

Peste 41 de participanți, reprezentând câteva dintre cele mai active domenii din industria cărții și a materialelor educative – edituri, agenții de difuzare de carte românească și străină, producători și distribuitori de jocuri educaționale și muzică – au adus în centrul Timișoarei tot ce e mai nou și mai atractiv în acest domeniu.
Aproape 50 de volume vor fi lansate și prezentate cu prilejul acestei ediții a Târgului de Carte Gaudeamus, în cadrul celor peste 20 de întâlniri cu scriitorii și invitații lor, programate până acum.
Un eveniment atipic, care îi va purta pe vizitatorii târgului într-o scurtă incursiune în istoria radioului va fi expoziția „Radioul și evoluția tehnologiei”, care va reuni o colecție de aparate de radio, de la difuzorul de radioficare și lămpi, la recepția digitală și prin internet, aparatură  de înregistrare, prelucrare și redare a sunetului, dar și de transmitere la distanță, folosită de-a lungul timpului la Radio România Timișoara, postul care, pe 5 mai, a împlinit 67 de ani.

Ca și la celelalte evenimente ale Caravanei Gaudeamus Radio România 2022, toate standurile găzduite în Piața Libertății se vor regăsi și în format virtual pe website-ul www.gaudeamus.ro. Prin intermediul standurilor virtuale și al evenimentelor transmise live, organizatorul oferă și celor care nu vor fi prezenți în Timișoara în acest interval prilejul de a participa online a această ediție.

Tradiționalul proiect „Cărțile se întorc acasă”, va avea ca beneficiar comunitatea aromână din Albania. Cărțile donate cu acest prilej de către vizitatori vor ajunge la destinație prin intermediul Radio România Timișoara.

Comentarii

comentarii