Acasă Actualitate Parabola Fiului Risipitor la Lugoj. ÎPS Ioan, în mijlocul credincioşilor Parohiei Ortodoxe...

Parabola Fiului Risipitor la Lugoj. ÎPS Ioan, în mijlocul credincioşilor Parohiei Ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj

DISTRIBUIȚI

Slujitorii și credincioşii Parohiei Ortodoxe Române „Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj au trăit momente de înălțătoare bucurie duhovnicească prilejuite de prezența în mijlocul lor a Înaltpreasfinţitului Părinte Ioan, mitropolitului Banatului.

La orele dimineții chiriarhul a fost întâmpinat, în faţa sfântului lăcaş, de către soborul de slujitori ai parohiei, Prot. On. Ioan Cerbu, Pr.prof.dr. Vasile Muntean, Pr. Cristian Cerbu și Diac. Silviu Iordache, precum şi de către sutele de credincioși prezenţi la slujba duminicală.

După oficierea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţia Sa a împărtăşit celor prezenţi cuvântul de învățătură legat de textul parabolei Fiului Risipitor, scoţând astfel în evidenţă mesajul pe care aceasta ni-l transmite fiecăruia: întoarcerea din „ţara îndepărtată”, a lumii păcatului și a patimilor la Tatăl nostru, care ne aşteaptă cu braţele deschise ca un adevărat Părinte iubitor și milostiv. Totodată, ierarhul a evidențiat și câteva amănunte importante, din punct de vedere istoric-teologic, legate de frumusețea și conținutul literar al parabolei Fiului Risipitor.

La final, părintele paroh Ioan Cerbu a adresat Înaltpreasfinţitului Părinte Ioan cuvânt de aleasă mulţumire și prețuire pentru grija și dragostea pe care le manifestă permanent faţă de comunitatea de credincioși și slujitori ai parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj.

 

Comentarii

comentarii