Acasă Actualitate Parcarea Secţiei 3 Poliţie – ocupată ilegal de maşinile personale ale angajaţilor

Parcarea Secţiei 3 Poliţie – ocupată ilegal de maşinile personale ale angajaţilor

365
DISTRIBUIȚI

Secţia 3 de Poliţie din Calea Şagului dispune de aproximativ cinci locuri de parcare pentru autoturismele de serviciu. Cu toate acestea, în spaţiul destinat exclusiv maşinilor MAI (Ministerul Administraţiei şi Internelor) sunt parcate autoturismele personale ale poliţiştilor care lucrează acolo, şi nu cele ale instituţiei, aşa cum ar fi normal.

Adică cei care sunt plătiţi să aplice legile acestei ţări sunt cei care le încalcă, cu bună ştinţă. Aproape în fiecare zi, în Timişoara poţi observa maşini de poliţie parcate pe trecerile de pietoni şi pe pistele destinate bicicliştilor.  Atunci când sunt prinşi în offsaid, poliţiştii au două explicaţi: una ar fi că maşina care este parcată ilegal este în misiune, iar cea de-a doua scuză – lipsa locurilor de parcare din oraş. Mai greu este că aceşti poliţişti care încalcă zilnic legea nu pot fi amendaţi decât de proprii colegi, iar acest lucru nu se va întâmpla niciodată. Asta pentru că un poliiţist nu va amenda niciodată un alt poliţist doar pentru că acesta a parcat ilegal.

Liber la parcat…

Emil Andrei, purtător de cuvânt al IPJ Timiş, spune că în privinţa locurilor de parcare destinate exclusiv maşinilor MAI nu poate face niciun comentariu. "Nu pot să comentez acest lucru pentru că nu este de competenţa noastră. La aceste întrebări ar trebui să răspundă reprezentanţii Primăriei Timişoara, pentru că parcările din oraş aparţin de ei", spune Emil Andrei.  Cu alte cuvinte, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş spune că poliţiştii nu pot interveni în parcarea din faţa secţiei de poliţie pentru că nu au competenţă. Asta înseamnă că orice cetăţean din acest oraş are dreptul să se parcheze în parcarea din faţa sediului Secţiei 3 de poliţie petru că oamenii legii nu vor lua nicio măsură, deoarece nu au competenţă.

 

Comentarii

comentarii