Acasă Actualitate Parcarea supraetajată a CJ Timiș din centrul Timișoarei merge înainte. Cu sau...

Parcarea supraetajată a CJ Timiș din centrul Timișoarei merge înainte. Cu sau fără sprijinul Primăriei Timișoara

DISTRIBUIȚI

Consilierii județeni au aprobat documentația realizată pentru parcarea supraterană pe care Consiliul Județean Timiș vrea să o ridice în centrul Timișoarei, indiferent dacă Primăria Timișoara va accepta sau nu să cedeze/vândă bucata de teren pe care o deține în locația de vizavi Hotel Timișoara. Așadar, Studiul de fundamentare și demararea procedurii de concesiune de lucrări pentru realizarea obiectivului de investiții ”Parcare etajată și servicii”, a trecut de plen, chiar dacă au existat tendințe de a opri aprobarea.

Proiectul de hotărâre a fost votat, dar numai după discuții lungi care au dezbătut ”poziția sau opoziția” primăriei de a ceda terenul de aproape 600 de metri pe care îl deține în capătul parcelei de la fostul Centru Militar Zonal pe care ar urma să se ridice investiția. Alin Nica, președintele CJT l-a acuzat din nou pe primarul Timișoarei, Dominic Fritz, că sabotează investiția, refuzând să aprobe transferul acelei parcele. Un lucru este sigur, acolo interesele depășesc deja latura comercială.

Consiliul Județean Timiș a adoptat, miercuri, hotărârea prin care dă undă verde construirii unei parcări la fostul CMZ. Cu sau fără bucata de teren care aparține primăriei. Președintele CJ l-a criticat din nou pe Dominic Fritz, care nu ar vrea să cedeze parcela, deși nu are ce face cu ea.

„Declarativ, avem un acord al primarului Timișoarei pentru inițierea procedurilor în cadrul Consiliului Local, de transfer al acestui teren. Faptic, acest lucru nu s-a întâmplat din noiembrie, de anul trecut. Aceste tergiversări îmi arata că ori nu se dorește transferul, ori se dorește blocarea și șicanarea instituției noastre. Dacă aș fi fost primarul Timișoarei m-aș fi bucurat când o instituție sau un privat face o astfel de investiție în municipiul unde sunt primar. Astfel de șicane mi se par rău-voitoare Dacă luăm doar declarațiile publice, ei spun că vor să ni-l dea, discuțiile directe sunt OK, dar când trebuie să discutam în forurile instituționale, în comisii, ei nu se prezintă. Dacă convenim să ne întâlnim la o oră, trebuie să facem un efort să venim”, a declarat Alin Nica, la votul din plen.

Chiar și în ultimul moment, la vot, Raul Olajos, consilier USR, a cerut scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului pentru că ar declara proiectul de interes județean un teren care nu ar aparține instituției. Nu a ținut și proiectul a fost aprobat.

Pentru a se rezolva situația, lui Alin Nica i s-a propus să meargă și să se prezinte personal într-o ședință de plen a Consiliului Local Timișoara, pentru a susține cauza. Mai mult, consilierul județean PSD, Ioan Sorincău, a avut o propunere și mai revoluționară, anume organizarea unei ședințe comune CLT – CJT, care să lămurească problema.

 

Comentarii

comentarii