Acasă Actualitate Parcul Central, gata în luna mai, cu un an de întârziere

Parcul Central, gata în luna mai, cu un an de întârziere

296
DISTRIBUIȚI

Parcul Central din Timişoara va fi inaugurat în luna mai, în plin sezon al rozelor. După mai bine de doi ani de şantier care au îngrădit accesul public în acest spaţiu, muncitorii sunt în faza de plantări de flori, curăţarea peturilor aruncate peste gard de trecători super-necivilizaţi şi la ultimele amenajări mărunte.

Unii timişoreni susţin că nu e nicio schimbare, deoarece copacii sunt tot acolo, aleile sunt aceleaşi, monumentul Ostaşului Necunoscut este tot la locul lui.

“Vi se pare. Nu aţi trecut pe-acolo în timpul şantierului. Tot pământul din parc a fost răscolit. Dacă nu v-am dus pe parcursul lucrărilor, acum nu se mai vede nimic. Totul a fost răscolit. S-a realizat un sistem de irigare pe sub stratul de gazon; vor fi şi flori, toate aleile au fost pavate, totul a fost renovat. Parcul Central va ieşi superb şi vom adăuga la zestrea de parcuri frumoase ale oraşului încă unul, ridicat la alte cote decât a fost până acum”, a explicat presei primarul Nicolae Robu.

Problemele de la furtuna din septembrie 2017 şi încurcături financiare au ţinut departe finalizarea lucrărilor în 2018. A fost refăcut din temelii, tot proiectul costând aproape 8 milioane de lei de la bugetul local şi se promitea că va fi o copie a stilului grădinilor vieneze ale Parcului Palatului Schonbrunn.

Lucrările de modernizare a Parcului Central au început în martie 2017 şi trebuiau finalizate în 12 luni. De lucrare se ocupă asocierea de firme Lovrintim şi Rogera, care s-au angajat că reabilitează parcul cu un preş mult mai mic decât cel estimat, aproape la jumătate, adică circa 6,5 milioane de lei fără TVA.

Comentarii

comentarii