Acasă Actualitate Parcul Central, invadat de gunoaie, la o zi de la inaugurare. Neputința...

Parcul Central, invadat de gunoaie, la o zi de la inaugurare. Neputința autorităților duce spre “caracalizarea” Timişoarei

1234
DISTRIBUIȚI

Parcul Central, călcat în picioare deîndată după inaugurare. O investiţie de 2 milioane de euro (circa 8 milioane de lei), plătită din banii timişorenilor care o aşteptau de ani de zile şi care a fost inaugurată cu mare fast, vineri, este deja călcată în picioare de nesimţiţi. Nu ştim dacă sunt sau nu sunt timişoreni, dar fără bun simţ sunt, cu siguranţă.

De ani de zile, timişorenii au aşteptat să poată avea un parc în inima oraşului, Parcul Central, unde să se poată răcori vara, alături de copii sau nepoţi sau să se plimbe în liniştea serii. A venit momentul, parcul arată superb, dar minunea a ţinut (cum e moda în unele zone de poveşti româneşti) doar trei zile. Pe una dintre alei a apărut un peisaj nedorit, de vandalizare: mizerii aruncare pe superba alee, mucuri de ţigară, resturi de hârtii. Totul pare răsturnat dintr-unul din coşurile din parc. Pare a fi cu intenţie. Dar de ce nu există poliţie locală care să supravegheze parcul? CE FACE POLIŢIA LOCALĂ, UNDE SE ASCUNDE, DE CINE SE TEME?

Dacă însuşi Mitropolitul Ioan al Banatului a ajuns să ceară mai multă poliţie locală pe străzile Timişoarei, înseamnă că situaţia a ajuns dincolo de ceea ce înseamnă moftul cuiva. Ce aşteptăm? Un Caracal, sub o altă formă, în Timişoara? Un oraş crăiesc odinioară, care e pe care să se caracalizeze? 

Comentarii

comentarii