Acasă Actualitate Parcul Copiilor îşi redeschide porţile

Parcul Copiilor îşi redeschide porţile

DISTRIBUIȚI

După ce în ultimele luni a generat numeroase polemici, subiectul reabilitării Parcului Copiilor revine în actualitate. Asta pentru că doi consilieri municipali ai Timişoarei, liberalii Ciprian Jichici şi Ciprian Bogdan, propun ca accesul în parc să fie permis din nou timişorenilor. În acest sens, au iniţiat un proiect de hotărâre ce vizează reluarea accesului cetăţenilor Municipiului Timişoara în Parcul Copiilor Ion Creangă. “Având în vedere şi vremea frumoasă de afară, nu vedem de ce accesul în Parcul Copiilor ar trebui în continuare interzis. Propunem dezafectarea tuturor instalaţiilor şi dispozitivelor care ar putea pune în pericol siguranţa cetăţenilor şi permiterea accesului timişorenilor gratuit în parc.
Evident, odată cu începerea lucrărilor de reabilitare, parcul ar urma să fie închis din nou”, spune consilierul local Ciprian Jichici.
Proiectul de hotărâre referitor la redeschiderea Parcului Copiilor pentru cetăţeni cuprinde însă şi propunerea ca gardurile împrejmuitoare ale locaţiei să fie desfiinţate. Jichici susţine că această idee rămâne la stadiul de propunere, până la finalizarea proiectului de reabilitare a parcului, la care se lucrează în prezent.
Alianţa ce guvernează Timişul şi Timişoara, formată din PNL, PNŢCD şi PSD, nu pare să găsească calea de a se pune odată pentru totdeauna de acord cu modul în care va fi reamenjat parcul, dar nici asupra reintroducerii unei taxe de acces.
Pe de o parte, liberalii propun ca accesul să rămână gratuit şi după reabilitare, vehiculând şi ideea ca jocurile să dispară şi parcul să devină unul de promenadă.
În schimb, ţărăniştii şi pesediştii susţin cu tărie că parcul trebuie să redevină al copiilor şi neapărat să existe o taxă de acces, chiar dacă ar fi doar una simbolică.
Până la lămurirea situaţiei şi a dorinţelor, comisiile de specialitate ale Consiliului Local Timişoara analizează proiectul iniţiat de cei doi liberali, iar în plenul de la sfârşitul lunii, consilierii municipali vor vota pentru sau împotriva redeschiderii parcului pentru publicul larg.

Comentarii

comentarii