Acasă Politica Parcul Copiilor va fi reabilitat şi va rămâne… al copiilor

Parcul Copiilor va fi reabilitat şi va rămâne… al copiilor

DISTRIBUIȚI

Bani sunt, dorinţă există, nelmuririle au fost înlăturate
4,5 milioane de lei din finanţarea echipei FC Timişoara au fost redirecţionaţi pentru reabilitarea Parcului Copiilor, care se va realiza, vonform spuselor viceprimarului Adrian Orza, astfel încât nimeni să nu o mai poată contesta

Ieri, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Timişoara, consilierii municipali au votat favorabil propunerea social democraţilor ca 4,5 milioane de lei din finanţarea echipei FC Timişoara să fie redirecţionaţi pentru reabilitarea Parcului Copiilor.

Cu câteva ore înainte de plen, viceprimarul Adrian Orza a avut o întâlnire cu prefectul de Timiş, Mircea Băcală, pentru a discuta pe marginea reabilitării Parcului Copiilor, proiect blocat în trecut de fostul prefect, Ovidiu Drăgănescu. Atacarea hotărârii de consiliu ce viza refacerea parcului era motivată de Drăgănescu prin faptul că s-ar reduce suprafaţa verde a parcului şi ar urma să fie construite discoteci, baruri, şi, ulterior, poate blocuri şi clădiri de firme.

Motivele invocate de fostul prefect pălesc în momentul în care se observă proiectul de refacere a parcului, din care rezultă cât se poate de clar că verdeaţa nu ar fi avut de suferit, nu ar fi existat zone verzi care să fie înghiţite de betoane, iar discotecile şi barurile erau simple locaţii în care copii să poată serba unele evenimente, fiind amenajate în clădiri deja existente, dar aflate acum în paragină.

Acum, pentru ca reabilitarea parcului să nu mai poată fi atacată sub nicio formă, Orza susţine că proiectul va suferi modificări astfel încât să aibă o formă de necontestat. „Vom scoate toate chestiunile care ar putea fi interpretate de oameni care au probleme la mansardă. (…) Nu sunt sigur că maladia a dispărut şi nu vreau să ne învârtim din nou în „cercul Parcul Copiilor””, spune viceprimarul Adrian Orza.

Astfel, pentru a fi evitate orice eventuale discuţii şi neînţelegeri, se va renunţa la unele obiective din parc: va fi demolat tunelul fostului trenuleţ, vor fi demontate mesele de ping-pong, terenul de minifotbal va dispărea şi cartodromul va fi desfiinţat. „Parcă e un blestem al acestui Parc al Copiilor”, spune Adrian Orza. Iniţiativa ca parcul să fie reabilitat din fondurile municipalităţii le-a aparţinut social-democraţilor, fiind prezentată executivului primăriei de către celălalt viceprimar, pesedistul Sorin Grindeanu. (A.BOGDAN)

Comentarii

comentarii